György István: a BKV-ügy az utóbbi húsz év legnagyobb politikai botránya

InfoRádió / MTI
2010. március 25. 16:36
Az utóbbi 20 év legnagyobb politikai botrányának nevezte a BKV-nál történteket az ügyeket vizsgáló bizottság elnöke. A fideszes György István azután beszélt erről, hogy jelentés nélkül fejezte be munkáját a bizottság, mert a testület mai ülésén szavazategyenlőség alakult ki abban a kérdésben: elfogadják-e az elnök által beterjesztett tervezetet.

A javaslatot a fideszes és MDF-es képviselők támogatták, három képviselő tartózkodott és ketten ellene szavaztak. A bizottságnak a közgyűléstől kapott, 120 napra szóló mandátuma holnap jár le. György István az ülés után azt mondta: mindenki megítélheti, hogy mennyire légből kapott vagy politikailag elfogult kijelentés az, hogy az MSZP-SZDSZ kifizetőhelyeként működtették a BKV-t az elmúlt időszakban.

Korábbi sajtóértesülések szerint a tervezet a főpolgármester politikai felelősségét is tartalmazta. Az Index internetes portál és a Népszabadság is úgy tudja: a dokumentumban a többi között azt róják fel Demszky Gábornak, hogy a hozzá eljutott jelzések ellenére nem tett érdemi lépéseket a BKV-botrányok kivizsgálására.