Fejünk fölül a tetőt - hetilapszemle

Infostart
2010. március 25. 12:15
A Heti Válasz emlékeztet arra, hogy lejárt a moratórium, így áprilistól ismét kezdődnek az ingatlanárverések. A Figyelő a fővárosi Központi Szennyvíztisztítóról ír.

A Heti Válasz arról ír, hogy lejárt a kormány által kért végrehajtási moratórium, így április közepétől megindulhatnak az ingatlanárverések annál a több tízezer banki ügyfélnél, akik több mint három hónapot késtek a törlesztéssel. Megmentésükhöz az új kormánytól határozott lépések, a bankoktól pedig némi áldozatvállalás szükséges. Bár nyilván nem minden jelzáloghitel fedezete jelenti egy háztartás egyetlen lakását, szerződésszámonként két-három családtaggal számolva nagy valószínűséggel 120-180 ezer ember feje fölül árverezhetik el a lakást idén.

A Figyelő a fővárosi Központi Szennyvíztisztítóról ír. A tavaly augusztus óta próbaüzemben működő komplexummal kapcsolatos egyik legfontosabb feladat a szennyvíziszap elszállításának kérdése. Eddig ezt közúton szállították a Heves megyei lőrinci lerakóba, a következő kilenc évre szóló közbeszerzési eljárást most készíti elő a főváros. Ezzel párhuzamosan a főváros arra törekszik, hogy a hosszú távú szennyvíziszap-kezelés megvalósíthatósági tanulmányát, környezeti hatástanulmányát és költség-haszon elemzését a teljes beruházás részeként, uniós támogatással készíthesse el. Ehhez azonban az kell, hogy a kiegészítő projektelemek esetében Brüsszel 2012-ig kitolja a lezárás határidejét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást