Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Budapesti lista: Az OVB-hez fordult jogorvoslatért az MDF

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fővárosi Választási Bizottság szerdai döntésének célja az volt, hogy \"befogják Bokros Lajos száját\" - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke. A párt az Országos Választási Bizottsághoz fordul jogorvoslatért.

Az MDF elnöke nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz, a Jobbik és a szocialista párt delegáltja kiszorította a negyedik esélyes, rivális pártot. Ennek pedig nem más a célja, mint befogni Bokros Lajos száját - tette hozzá a politikus, rámutatva az MDF plakátjára, ahol a miniszterelnök-jelölt száját egy piros, egy barna és egy sárga ragasztószalaggal ragasztották le.

"Ez az eljárás a három rivális pártnak a bigámista násztánca", amelynek egyetlen célja, hogyan lehet az MDF programját elnémítani - jelentette ki.

Az MDF elnöke szerint az MDF olyan programmal rendelkezik, amelyet független elemzők a legjobbnak minősítettek. Felelevenítette, hogy éppen 20 évvel ezelőtt, ezen a napon volt az első szabad választás első fordulója, amely félelem nélkül, sokkal szabadabb körülmények között zajlott.

Minden morális alapja megvan arra, hogy támadja egyebek közt az ajánlószelvények gyűjtésének módját - mondta. Mint fogalmazott, a szelvénygyűjtés nem szolgál mást, mint "elszívni a levegőt mások elől".

Kajdi József, az MDF szakpolitikai koordinátora a sajtótájékoztatón közölte: amikor az MDF hétfőn délután négy előtt leadta budapesti listáját, nyolc tisztán MDF-es egyéni képviselőjelöltje volt a fővárosban, akit nyilvántartásba is vettek. Felhívta a figyelmet arra, hogy az FVB-ben a három párt delegáltjai leszavazták azokat az állandó bizottsági tagokat, akik "kifejezetten szakemberek".

Megerősítette: a Magyar Demokrata Fórum csütörtök délelőtt az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult jogorvoslatért. Hozzátette, a párt benyújtott még egy fellebbezést annak kapcsán is, mert szerdán a bizottsági ülésen az MDF fővárosi listájának elutasítása után kisorsolták a pártok sorrendjét a szavazócédulán.