eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Budapesti lista: Az OVB-hez fordult jogorvoslatért az MDF

A Fővárosi Választási Bizottság szerdai döntésének célja az volt, hogy "befogják Bokros Lajos száját" - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke. A párt az Országos Választási Bizottsághoz fordul jogorvoslatért.

Az MDF elnöke nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz, a Jobbik és a szocialista párt delegáltja kiszorította a negyedik esélyes, rivális pártot. Ennek pedig nem más a célja, mint befogni Bokros Lajos száját - tette hozzá a politikus, rámutatva az MDF plakátjára, ahol a miniszterelnök-jelölt száját egy piros, egy barna és egy sárga ragasztószalaggal ragasztották le.

"Ez az eljárás a három rivális pártnak a bigámista násztánca", amelynek egyetlen célja, hogyan lehet az MDF programját elnémítani - jelentette ki.

Az MDF elnöke szerint az MDF olyan programmal rendelkezik, amelyet független elemzők a legjobbnak minősítettek. Felelevenítette, hogy éppen 20 évvel ezelőtt, ezen a napon volt az első szabad választás első fordulója, amely félelem nélkül, sokkal szabadabb körülmények között zajlott.

Minden morális alapja megvan arra, hogy támadja egyebek közt az ajánlószelvények gyűjtésének módját - mondta. Mint fogalmazott, a szelvénygyűjtés nem szolgál mást, mint "elszívni a levegőt mások elől".

Kajdi József, az MDF szakpolitikai koordinátora a sajtótájékoztatón közölte: amikor az MDF hétfőn délután négy előtt leadta budapesti listáját, nyolc tisztán MDF-es egyéni képviselőjelöltje volt a fővárosban, akit nyilvántartásba is vettek. Felhívta a figyelmet arra, hogy az FVB-ben a három párt delegáltjai leszavazták azokat az állandó bizottsági tagokat, akik "kifejezetten szakemberek".

Megerősítette: a Magyar Demokrata Fórum csütörtök délelőtt az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult jogorvoslatért. Hozzátette, a párt benyújtott még egy fellebbezést annak kapcsán is, mert szerdán a bizottsági ülésen az MDF fővárosi listájának elutasítása után kisorsolták a pártok sorrendjét a szavazócédulán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×