eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Alkotmánybírósághoz fordult az Eötvös Károly Intézet

Alkotmánybírósághoz fordult az Eötvös Károly Intézet, mert az alaptörvénnyel ellentétesnek találja azt, hogy a választáson induló jelöltek pénzért megvásárolhatják a választók adatait.

A civilszervezet azt kéri a testülettől: semmisítse meg a választási eljárásról szóló törvény vonatkozó passzusát. Az intézet emlékeztetett arra, hogy a jogszabály még arra sem ad lehetőséget a választóknak, hogy megtiltsák adataik kiadását, így a polgárok semmilyen kontrollt nem gyakorolhatnak adataik felett. Az Eötvös Károly Intézet szerint a szabályozás korlátozza a személyes adatok védelméhez való jogot, és a polgárok információs önrendelkezési jogát.

Korábban Jóri András adatvédelmi biztos még a választás kitűzése előtti ajánlásában azt kérte a jogalkotótól: tegye lehetővé, hogy az állampolgárok külön nyilatkozatban megtilthassák lakcímadataik kiadását a pártok számára.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×