eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A KDNP a szabad vasárnapokért

Az unió több tagállamához hasonlóan Magyarországon is aláírásgyűjtés indul a közeljövőben a szabad vasárnapért - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt.

A "Szabad Vasárnap" kampány koordinátora elmondta: az ügyben tegnap konferenciát tartottak Brüsszelben; a résztvevők egyetértettek abban, hogy a vasárnapi pihenőnap az európai társadalmaknak olyan történelmi, szociális vívmánya, amely komoly értéket képvisel.

Frivaldszky Gáspár utalt arra is, hogy a Lisszaboni Szerződés szerint az Európai Bizottsághoz polgári kezdeményezés nyújtható be, és ha ehhez legalább 1 millió uniós polgár aláírását csatolják, a testületnek intézkednie kell az ügyben.

A KDNP 5 képviselője tavaly novemberben törvényjavaslatot nyújtott be, amelyben kezdeményezték, hogy a vasárnap ismét általános pihenőnap legyen, és csak azoknak kelljen ilyenkor is dolgozniuk, akiknek munkájára alapvető társadalmi szükséglet van.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×