Csapody kiírta magát mindenhonnan

Infostart
2010. március 24. 07:20
Csapody Miklós "elaltatta" honlapját is, azzal egy időben, hogy bejelentette az MDF-ből való kilépését. A honlapon néhány mondat olvasható, amelyben a csalódott politikus az ellenállásról beszél.

"Köszönöm a sok-sok támogatást, a sok kopogtató cédulát, a bizalmat. Ez ad nekem erőt az ellenálláshoz. A viszontlátásra."

Ez a néhány mondat olvasható jelenleg Csapody Miklós honlapján. A politikus tömör búcsúja azt sejteti, hogy esetleg a valamikori visszatérést tervezi.

A búcsúsorokra kattintva Csapodynak az az írása jelenik meg, amelyet a parlamentblog.hu közölt március 21-én, és amelyben a képviselő szintén búcsúzik, a blogtól.

Furcsa, hogy az elköszönő politikus éppen ide "linkeli" a honlapjára érkezőket, hiszen a kommentelők egyrészt itt igen durván, többnyire nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel "búcsúznak" Csapody Miklóstól.

Másrészt az írás zavaros, a szerző előbb őzikének, majd szarvasnak, végül vadásznak nevezi magát. Mint írja: "Nemrégiben mégis újabb vadásztársaság alakult, és mivel nekem nincs kedvem tovább lövöldözni, a pörköltről is majd csak olvasni fogok, Önökkel együtt."

A politikus nehezen érthető írására viszont igen egyértelműen, többnyire ellenségesen reagálnak a hozzászólók. A magukat korábbi MDF-szavazónak bemutató véleményalkotók is nehezményezik, hogy Csapody "hosszú időn keresztül asszisztált az MDF szétveréséhez".

Az idézhető kommentek minimum "megélhetési politikusnak" nevezik Csapodyt, aki "azt kapta, amit megérdemelt". A hozzászólók közül többen felemlegetik, hogy a hét elején még meg tudta volna akadályozni a budapesti lista felállítását, de nem tette, mert bízott abban, hogy sikerül újra beverekednie magát a parlamentbe.

Az egyik hozzászóló így összegzi a helyzetet: "Van abban valami végtelenül elszomorító, hogy az egykori két nagy rivális, az SZDSZ és az MDF ma egymásra borulva haldoklik. Miközben már egyik sem az, ami..."