Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bajnai Gordon elégedett

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Látványos és érzékelhető eredményeket ért el a közbiztonsági háló program újraindítása - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök, miután megyei rendőr-főkapitányokkal egyeztetett a Parlamentben. Bencze József országos rendőr-főkapitány kitért arra is, hogy több mint 1100 bűnözőt fogtak el a programnak köszönhetően.

Hatékonyan látja el feladatát a márciusban a 10 legveszélyeztetettebb megyében újra indított közbiztonsági háló program - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök, miután megyei rendőr-főkapitányokkal egyeztetett a Parlamentben.

"A most újraindított program keretében az ország 300 településén, amelyet a rendőrség szakmai elemzése alapján a legveszélyeztetettebbnek minősítettek, eddig 100 ezer óra plusz szolgálatot vállaltak a rendőrök. Világos eredmények vannak, a folyamatos rendőri jelenlétnek köszönhetően az elmúlt három hétben több mint 1100 bűnözőt fogtak el" - hangsúlyozta a kormányfő.

Bajnai Gordon kitért arra is, hogy az először tavaly bevezetett a program hatására a közúti balesetek száma is visszaszorult, utoljára 1964-ben haltak meg olyan kevesen a magyar utakon, mint 2009-ben.

Bencze József, országos rendőr-főkapitány a tájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az a 100 ezer körüli túlóra, amit a program keretében a rendőrök teljesítettek, kifizetett túlóra lesz, erre fordítják a kormány támogatását.

Bajnai Gordon hozzátette, hogy április elején közel 1000 frissen kiképzett rendőr veszi fel a szolgálatot. A közbiztonsági háló programra egyébként legalább három hónapra biztosítja a fedezetet a kormány.