eur:
394.39
usd:
369.38
bux:
65721.74
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ötvenmillió a tisztességes eljárás segítőjének

Áprilistól akár 50 millió forint díjat is megítélhet a versenytanács annak, aki nélkülözhetetlennek minősülő írásos bizonyítékot szolgáltat a kartellező cégek ellen. A parlament decemberben hozott törvényt a tisztességes eljárás védelméről.

Az összeget a versenytanács ítéli meg, de egy ügyben többen is kaphatnak "teljes értékű" díjat. Ha a szolgáltatott információ egyetlen forrásból származik, akkor a díjat egyenlő arányban kell felosztani az azt szolgáltató személyek között. Ha később a bíróság csökkenti, vagy éppen eltörli a versenytanács által kiszabott bírságot, a díj akkor is a bizonyítékokat szolgáltatóknál marad.

A törvény egy másik bejelentést is díjaz. Ha a tisztességes eljárás követelményének megsértése miatt a Közbeszerzési és Közrendvédelmi Hivatal bírságot szab ki, akkor az összeg 10 százaléka illeti meg a bejelentőt. Az említett hivatal azonban a köztársasági elnök vétója miatt nem alakult meg.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×