Csak a nagyokat tekinti ellenfélnek az LMP

Infostart
2010. március 23. 15:04
Botrányos ügyek helyett programismertetés - ezt tűzte ki céljául a Lehet Más a Politika a következő két és fél hétre. A nagyok mellett egyedüliként teljes országos listát állító párt kampányfiniséről az InfoRádiónak Schiffer András beszélt.

Két fő elemet emelt ki céljaik közül az LMP listavezetője: a tiszta közéletért megalkotott antikorrupciós 12 pontot és a zöld fordulatot, amely elképzeléseik szerint kilábalás a mostani szociális és foglalkoztatási válságból.

Schiffer András hangsúlyozta: a következő két és fél hétben azt szeretnék bemutatni a választóknak, hogy milyen konkrét közpolitikai javaslataink vannak. Ezek közül a listavezető kiemelte a Roma Agendát, amely az LMP elképzeléseit mutatja be a roma-nem roma együttélés helyreállítására.

Arról, hogy a Civil mozgalom váratlan sikere gyengítheti-e az LMP esélyeit, Schiffer András azt mondta: nekik teljes az országos lefedettségük, ellenfélnek tehát azokat a pártokat tekintik, amelyek szintén minden körzetben tudtak listát állítani. "Azt pedig, hogy vajon az MDF-SZDSZ teleregény mit jelenthet, nem tudom követni" - tette hozzá az LMP politikusa.

Nem tudta meghatározni az LMP viszonyát a várható Fidesz-kormányhoz Schiffer András. Mint mondta, nem ismerik a Fidesz álláspontját, főleg a kétharmados törvényeket, illetve a közjogi szervezet változásait illetően. Az LMP parlamenti magatartását nem az határozza meg, hogy éppen melyik párttal nyomja azonos módon a gombot, hanem, hogy a saját céljaiból milyen parlamenti magatartás következik - közölte az LMP listavezetője.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást