Bokros még nem tudja, hazajön-e Brüsszelből

Infostart
2010. március 23. 11:30
Az MDF eddig eltitkolta, hogy a kampányprogramot készítő miniszterelnök-jelölt, Bokros Lajos nem kívánja a választások után feladni brüsszeli képviselői helyét a magyar parlamentért - írta az Index.

Bokros Lajos a 2009-es EP-választáson szerzett mandátumot egyedüliként az MDF számára. Megválasztása után nem sokkal arról volt szó, hogy hamarosan továbbadja helyét az MDF EP-listáján őt követő Habsburg Györgynek, mert húzóemberként szükség lesz rá az országgyűlési választáson. Bokros Lajos lett a Fórum miniszterelnök-jelöltje és fővárosi listavezetője, a párt az ő nevére alapozta a választási programját, azonban azóta sem adta fel uniós mandátumát.

Az Index információi szerint Bokros Lajos hosszabb tartózkodásra rendezkedett be Belgiumban. A volt pénzügyminiszter családjával együtt költözött ki Brüsszelbe, és állandó lakása van a Schuman tér közelében.

Bokros hétfői pécsi kampányeseményén arra a kérdésre, hogy ha két parlamenti hely, Brüsszel és Budapest között kell választania, melyiket részesíti előnyben, annyit mondott, hogy "az MDF szereplésétől függ, hazajön-e." A brüsszeli lakásáról pedig azt állította, hogy azt nem vásárolta meg, csak bérli.