eur:
394.02
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Civil Mozgalom a hat legerősebb párt közt

Lesz országos listája a Civil Mozgalomnak - közölte az InfoRádióval a párt elnöke. Seres Mária országgyűlési képviselőjelölt azt mondta: a következő három hétben az a feladatuk, hogy megismertessék a szavazókkal a néhány hónapja alakult mozgalmat és annak programját.

Kilenc megyében tudtuk azokat a feltételeket teljesíteni, amelyek a listaállításhoz kellenek - mondta Seres Mária, aki egyértelműen sikertörténetnek gondolja az eredményeiket. A Civil mozgalom elnöke emlékeztetett arra, hogy 44 párt szándékozott indulni a választásokon, közülük azonban csupán hatnak sikerült országos listát állítania. A Civil Mozgalom is köztük van, úgy, hogy soha senki nem tartotta esélyesnek, és a közvélemény kutatók sem mérték az eredményeit - tett hozzá az elnök.

Ismert, hogy a Civil Mozgalom kiindulási pontja Seres Mária népszavazási magánkezdeményezése volt. A pártelnök már akkor érezte, hogy sokan kiábrándultak minden politikai szervezetből. Most a cédulagyűjtéskor is az derült ki számukra, hogy az emberek jó része nem tud kire szavazni, a Civil Mozgalomról azonban nem is hallottak.

Reméli a pártelnök, hogy miután bekerültek a hat legerősebb szervezet közé és lesz országos listájuk, könnyebben megismerik a választók a programjukat. Legnagyobb feladatuknak azt tartja most, hogy a következő három hétben tudatosítsák: Seres Mária népszavazási kezdeményezése mára országos mozgalommá vált, amely helyet kér magának a közéletben. Ezt azonban nem óriásplakátok útján szeretnék közzétenni, hanem a jelöltek egyénileg szervezett programjaival, emellett az internet is lehetőséget ad arra, hogy a választók megismerjék a Civil Mozgalom jelöltjeit és programját - közölte a párt elnöke.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×