Civil Mozgalom a hat legerősebb párt közt

Infostart
2010. március 22. 12:33
Lesz országos listája a Civil Mozgalomnak - közölte az InfoRádióval a párt elnöke. Seres Mária országgyűlési képviselőjelölt azt mondta: a következő három hétben az a feladatuk, hogy megismertessék a szavazókkal a néhány hónapja alakult mozgalmat és annak programját.

Kilenc megyében tudtuk azokat a feltételeket teljesíteni, amelyek a listaállításhoz kellenek - mondta Seres Mária, aki egyértelműen sikertörténetnek gondolja az eredményeiket. A Civil mozgalom elnöke emlékeztetett arra, hogy 44 párt szándékozott indulni a választásokon, közülük azonban csupán hatnak sikerült országos listát állítania. A Civil Mozgalom is köztük van, úgy, hogy soha senki nem tartotta esélyesnek, és a közvélemény kutatók sem mérték az eredményeit - tett hozzá az elnök.

Ismert, hogy a Civil Mozgalom kiindulási pontja Seres Mária népszavazási magánkezdeményezése volt. A pártelnök már akkor érezte, hogy sokan kiábrándultak minden politikai szervezetből. Most a cédulagyűjtéskor is az derült ki számukra, hogy az emberek jó része nem tud kire szavazni, a Civil Mozgalomról azonban nem is hallottak.

Reméli a pártelnök, hogy miután bekerültek a hat legerősebb szervezet közé és lesz országos listájuk, könnyebben megismerik a választók a programjukat. Legnagyobb feladatuknak azt tartja most, hogy a következő három hétben tudatosítsák: Seres Mária népszavazási kezdeményezése mára országos mozgalommá vált, amely helyet kér magának a közéletben. Ezt azonban nem óriásplakátok útján szeretnék közzétenni, hanem a jelöltek egyénileg szervezett programjaival, emellett az internet is lehetőséget ad arra, hogy a választók megismerjék a Civil Mozgalom jelöltjeit és programját - közölte a párt elnöke.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást