eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

68 milliós tétel maradt ki Hagyó vagyonnyilatkozatából - lapszemle

68 millió forintot kapott Hagyó Miklós cége egy budai villa értékesítése után, az adásvételt és az esetleges osztalékbevételt azonban nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a szocialista képviselő - írja a Magyar Nemzet.

A Népszabadság interjút közöl a Nemzeti hírközlési Hatóság új elnökével. Rozgonyi Krisztina szerint nagyjából 800 ezer, jelenleg mindössze három csatornához hozzáférő háztartásban nő az elérhető televíziós csatornák kínálata a 2011 végére lezajló digitális átállás következtében. A kínálat bővítése mellett a minőség is javul, és erősödik a szolgáltatók közötti verseny. A hatóság elnöke szerint a lakosság tájékoztatása elsősorban a szolgáltatók feladata, a rászoruló állampolgároknak viszont az állam támogatást ad majd.

68 millió forintot kapott Hagyó Miklós cége egy budai villa értékesítése után, az adásvételt és az esetleges osztalékbevételt azonban nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a szocialista képviselő - írja a Magyar Nemzet. A budai villának papíron Hagyó családi cége, a Wirtass Kft. volt az egyik tulajdonosa. Pedig a hírTV birtokába került "banki átutalási megbízásból" egyértelműen kiderül, hogy az adásvételt követően Hagyó családi cége tavaly decemberben 68 millió forinttal gyarapodott. A volt főpolgármester-helyettestől a hírTV szerette volna megtudni, miért volt olyan sürgős pénzzé tenni a Verecke úti házat és a hozzá tartozó telket az Árpád-kilátó lábánál, a politikust azonban nem érték el - tartózkodik a nyilvános szereplésektől.

A Napi Gazdaság szerint a gazdasági válság negatív hatásait és a rájuk adott kormányzati választ egyaránt jól tükrözi az utóbbi hónapok munkaügyi statisztikája, ezen a látszólag javuló január sem változtatott. A foglalkoztatottak száma tovább csökkent, a bruttó és a nettó kereseti adatokat pedig egyszeri hatások bolondították meg úgy, hogy látványos emelkedéséről tanúskodjanak. Tartósabb hatása lehet annak, hogy a tavalyi elbocsátások inkább az alacsonyabb keresetűeket érintették, vagyis ők nem húzzák lejjebb az átlagot. Komolyabb bérfejlesztésre az idén nem készülnek a versenyszférában, annál jellemzőbb, hogy a gondokból kilábaló munkahelyeken sem sietnek visszaállítani a régebbi munkarendet, létszámot, vagy a válságkezelés jelszavával megvágott béreket.

Néhány nap alatt két óriási fedett élményfürdővel gazdagodik a hazai akvaparkok palettája: március elsején nyílt meg a hajdúszoboszlói AquaPalace, a szegedi Napfényfürdő Aquapolis fürdőkomplexum pedig péntektől várja a látogatókat - közli a Világgazdaság. A piac egyes szereplői szerint azonban már "túl sok lesz a jóból" Magyarországon. A régebb óta működő akvaparkok vezetői úgy vélik, túlkínálat jellemzi a hazai piacot, szerintük az új fejlesztések is gyakran átgodolatlanok. A fizetőképes kereslet is visszaesett a válság hatására, a zsugorodó piacot a növekvő konkurencia tovább szeletelheti. Olyannyira, hogy egyes vélemények szerint lehetnek olyan fürdők, amelyek nem bírják majd a versenyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×