eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Horváth Aladár: a Jobbik sikere a köztársaság válsága

A szélsőséges és cigányellenes Jobbik megerősödése és esetleges választási sikere egyet jelent a harmadik Magyar Köztársaság válságával - jelentette ki Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke.

Horváth Aladár, aki független jelöltként maga is elindul a Borsod megyei Edelény körzetében az országgyűlési választásokon, úgy fogalmazott: egy hónapon belül "az újnyilas párt akár 70-80 mandátuma révén demokratikus felhatalmazást kaphat, hogy szélsőjobboldali, rasszista programját képviselje a parlamentben".

Aggodalomra ad okot, hogy a Jobbik gondolkodásmódja jelen van valamennyi pártban és támogatóik között. Ez a szemlélet befolyással bír sok település vezetésére, jelen van a rendőrségen és az igazságszolgáltatáson belül is - mondta.

A kilátástalan helyzetbe került cigányok és szegények problémáját nem lehet rendvédelmi eszközökkel megoldani - mondta.

Hozzátetette: a választóknak kell elutasítaniuk a szélsőjobboldali gondolkodásmódot, és olyan pártot kell választaniuk, amely az erőszakmentes, békés együttélést teremti meg.

Horváth Aladár kijelentette: a Jobbik sikere egyet jelent a harmadik Magyar Köztársaság válságával, és amennyiben a Fidesz és az MSZP összefogva a parlamentbe esetleg bekerülő kis pártokkal nem képes hiteles válaszokat adni a minden területre kiterjedő válságra, akkor a Jobbik bűnbakképzésre épülő politikájával kormányra kerülhet, és ez a köztársaság bukásához vezethet.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×