eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Szegedi Csanád: az alkotmányozást és a közbiztonságot kell erősítenie a Jobbiknak

Három fő területet, az alkotmányozást, közbiztonságot és munkahelyteremtést kívánja erősíteni a Jobbik Magyarországon - jelentette ki Szegedi Csanád, a párt EP-képviselője lakossági fórumon szombaton Kemecsén.

Ez az a három dolog, amely gyógyírt fog adni a nemzeti identitás sebeire, az erkölcsi és gazdasági válságra - fogalmazott a politikus.

Szegedi Csanád az általános iskola tornatermében megtartott beszéde elején tapsot kért a fórumra ellátogató mintegy százötven kemecseitől az Új Magyar Gárda sorfalban felállt tucatnyi tagjára. Ezt követően arról beszélt, hogy az elmúlt huszonkét évben a hatalmon lévő pártok "szétlopták az országot".

"Az ebből eredő gazdasági válság nem égből pottyant meseként érkezett meg az emberekhez, hanem ezért a politikus bűnözők kőkeményen megdolgoztak" - mondta a Jobbik EP-képviselője. A politikus szerint a válság alapvetően nem gazdasági természetű, kialakulásában az elmúlt hatvanöt év nagyban felelős, mert az ekkor regnáló elit mindent megtett azért, hogy ellopja az emberek nemzeti identitástudatát. Az EP-képviselő kifejtette: ebből kialakult egy identitás válság, amelyben a magyarok nem hitték el, hogy magyarok, a hatalom szemében pedig harmad-és negyedrangú emberré degradálódtak le.

A Jobbik EP-képviselőjét - aki kampánykörútja során Fehérgyarmatra és Vásárosnaményba is ellátogatott - beszéde során többször megtapsolta a zömmel középkorúakból álló közönség, de a fiatalabb korosztály tagjai és tucatnyi roma helybéli is ellátogatott a fórumra.

Szegedi Csanád utóbbiakhoz szólva elmondta, hogy a cigányság is vesztese lett a húsz éve tartó politikusi bűnözésnek, amely a rendszerváltás előtti társadalom megbecsült tagjaiból a mélyszegénységbe taszította őket. A Jobbik kormányra kerülése után az első intézkedése a politikusok elszámoltatása lesz, akik "a húsz évért húsz évet fognak kapni" - hangsúlyozta.

Vass Zoltán, a párt szabolcsi 5-ös számú választókerületének képviselőjelöltje arról beszélt, hogy meg kell szabadítani az embereket a pártok hazugságaitól, hogy ismét emelt fővel járhassanak. Ehhez az szükséges, hogy a választók a Jobbikra adják le a szavazatukat - tette hozzá a közgazdász végzettségű jelölt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×