Bokros nem fér be az MDF országos listájára?

Infostart
2010. március 20. 12:00
Szombaton ülésezik az MDF országos választmánya (ov), amelynek az lenne a feladata, hogy véglegesítse a párt országos listáját. A véglegesítés azonban valószínűleg nem fog simán menni, mert a péntek esti elnökségi ülésen két teljesen különböző névsor miatt egymásnak ugrott Dávid Ibolya pártelnök és Makay Zsolt választmányi elnök - írja az Index. Makay nem szerepeltetné Bokrost az MDF országos listáján.

Egyelőre nem dőlt el az MDF-es belháború: az elmúlt hónapok visszaléptetései és az SZDSZ-szel közös lista miatt erősödő kritikai hangok eddigi legerősebb jele az, hogy az országos listáról döntő hétvégi választmányi ülésre Makay Zsolt ov-elnök saját listát állított össze.

Az ő névsorában nem szerepel Bokros Lajos és az SZDSZ politikusai közül sincs senki befutó helyen.

Dávid listáján a korábbi ígéretekkel összhangban az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos áll az élen. A második ő maga, a harmadik Kajdi József, a negyedik Makay. Õket sorrendben Herényi Károly, Somogyi Zoltán, Retkes Attila, Pusztai Erzsébet és Karsai Péter követi. A pártban az utóbbi hónapokban erős emberré vált választmányi elnök viszont olyan listát igyekezett elfogadtatni, amely koncepciójában több kérdésben is különbözik a pártelnökétől.

A legfontosabb eltérés az, hogy Bokros egyáltalán nem szerepelne az országos listán: a miniszterelnök-jelölt a budapesti listát vezetné. Makay Bokroson kívül az SZDSZ-es politikusok helyzetét is másképp képzelné el. Az általa összeállított névsorban például egyáltalán nem szerepel Retkes Attila neve az első 12, bejutásra esélyes név között.