eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Répássy: Döbbenetes, amit a kormány a kinevezésekkel művel

Ha a Fidesz kerül kormányra, az alkotmány adta kereteken belül járhat el az állami cégekbe delegált pártközeli személyekkel - mondta Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az alkotmányos alapelveket szigorúan betartva kell mozognia az új kormánynak az állami cégekbe delegált MSZP-s ejtőernyősök kapcsán - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz frakcióigazgatója.

Répássy Róbert kifejtette: a kormány szabadon alakíthatja mindazokat a posztokat és szerveket, amiket a végrehajtó hatalom körébe sorolunk, és ez a vezető személyek megválasztását is magában foglalja.

A fideszes politikus szerint döbbenetes, hogy a mostani kabinet hat éves megbízásokat adott minisztériumi főosztályvezetőknek, miközben a tárcavezető mandátuma is négy évre szól. Ez a kormány szervezetalakítási alkotmányos jogaival ellentétes - tette hozzá.

A kormány a független szervezetek élén és az uniós intézmények esetében nem tudja mindezt megtenni, így csak tiltakozni tudnak a gyakorlat ellen - közölte Répássy Róbert. Kiemelte, a kormány úgy delegált személyeket a brüsszeli intézményekbe, hogy nem egyeztetett az ellenzéki párttal, noha az EP-választáson fölényes győzelmet aratott a Fidesz.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×