Martonyi: Reális célokat kell kitűznie a magyar EU-s elnökségnek

Infostart
2010. március 19. 15:04
Az év végi helyzetnek megfelelő reális célokat kell kitűznie a magyar EU-elnökségnek - mondta az InfoRádiónak az Orbán-kormány külügyminisztere. Martonyi János szerint szeretnék a kulturális sokszínűséget és a regionalizmust erősíteni, valamint kiemelten foglalkozni Európa vízkészletének jövőjével.

Olyan célokat kell meghatározni a 2011-es magyar uniós elnökségnek, amelyek az akkori fejlemények tükrében elérhetőek - mondta az InfoRádiónak Martonyi János. A volt külügyminiszter szerint részleges kudarcként lehet értelmezni, ha a most előre meghatározott célok nem pont akkor következnének be.

A magyar prioritások között a kulturális sokszínűség és a regionalizmus erősítését nevezte meg Martonyi János. Hozzátette: kiemelten kívánnak foglalkozni Európa vízkészletének megóvásával.

A siker záloga, hogy a fél éves magyar elnökség alatt jól működnek az uniós intézmények. Ez azoktól a különböző szintű hivatalnokoktól függ, akik elnökölnek a közösségi intézmények ülésein - fejtette ki a volt tárcavezető.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást