Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz üdvözli, hogy nem lehet terjeszteni a \"Narancsvidék\" című kiadványt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz üdvözli az Országos Választási Bizottság (OVB) döntését, amely szerint jogsértő az MSZP \"Narancsvidék\" című kiadványa - mondta a párt operatív igazgatója pénteken.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett: az OVB felszólította a szocialistákat arra, hogy a továbbiakban ne terjesszék a kiadványt.

Hozzátette, ha a lap a továbbiakban is eljut a választópolgárokhoz, akkor a helyi választási bizottságokhoz, illetve bírósághoz is fordulhatnak az ügyben.

Az OVB pénteken mondta ki határozatát, amely szerint jogsértő az MSZP "Narancsvidék" című kiadványa, mert azon a párt nem tüntetett fel impresszumot.

Az OVB péntek délutáni ülésén ezért elmarasztalta az MSZP-t, és eltiltotta a további jogsértéstől, azaz a kiadvány további terjesztésétől, valamint szabálysértési eljárást kezdeményezett az illetékes fővárosi II. kerületi jegyzőnél. (Az egyik sérelmező a Moszkva teret jelölte meg, ahol a kiadványt osztogatták.)

Az OVB-hez három beadvány is érkezett a kiadvánnyal kapcsolatban, az egyik kifogást a Fidesz képviseletében Nyitrai Zsolt küldte.

A testület szerint ebben az esetben a jogsértő személye egyértelműen megállapítható, ezért az MSZP-t név szerint marasztalta el a testület. (Egy korábbi döntésnél nem lehetett bizonyítani, ki készíttetett impresszum nélküli kiadványt, ezért "alanytalanul" állapítottak meg törvénysértést.)

Többen utaltak arra, hogy Budai Bernadett pártszóvivő korábban maga mutatta be egy sajtótájékoztatón a "Narancsvidék" című politikai magazint.

A szóvivő akkori közlése szerint az ötszázezer példányban készült kiadvány azokról a fideszes önkormányzatokról szól, amelyeknél a szocialisták véleménye szerint a "legbotrányosabban" bánnak a közpénzekkel.

A testület ugyanakkor nem foglalkozott a kiadvány tartalmával, mert ilyen beadvány nem érkezett.