Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Várhatóan mindenhol lesz listája az LMP-nek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A politikából kiábrándultakat célozza meg a Lehet Más a Politika kampányának második része - mondta Karácsony Gergely kampányfőnök. Hozzátette, a párt még a határidő előtt egy nappal is gyűjti az ajánlószelvényeket, a jelenlegi adatok alapján körülbelül 90 egyéni jelöltet tudnak indítani.

Elsősorban a párt országos nagypolitikában eddig ismeretlen képviselőjelöltjei és aktivistái, valamint az ő gyermekeik lesznek a Lehet Más a Politika (LMP) kampányarcai. A plakátokon többek között azt kérdezik, hogy a választók szavazataival tisztább lehet-e a városi levegő, újra erős lehet-e a vidék és átláthatóvá válhat-e a pártkassza.

Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke azt mondta, a kampánynak ez a része március 15-én indult el, és azt akarják üzenni a választóknak, hogy konkrét szakpolitikai területeken hogyan lehet változtatni.

Az állampolgári közöny és a bizalmatlanság a párt fő riválisa, így a politikából kiábrándultakat célozza meg a kampány - tette hozzá. Kifejtette: a politikai pártokban való csalódottság eddig elsősorban a politikai rombolást támogatta, ők viszont az "Igen lehet!" szlogennel azt akarják üzenni a választóknak, hogy a jelenlegi parlamenti pártokkal szemben fennálló elégedetlenség és bizonytalanság az építkezés alapja is lehet.

A kampányfőnök szerint 90 százalékos valószínűségű annak, hogy a párt képes lesz húsz területi listát állítani, így csak egy hajszál választja el az LMP-t attól, hogy parlamenti párttá váljon.

Karácsony Gergely azt nem tudta pontosan megmondani, hogy hány képviselőjelöltjük gyűjti össze az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, de elvárásai szerint mintegy 90 jelölttel számolnak.

Hanganyag: Litauszky Balázs