Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Répássy: Szükség van elszámoltatásra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elszámoltatásra szükség van kormányváltás után, ám a jogállamiság keretein belül - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz frakcióigazgatója. Répássy Róbert szerint aki viseli a felelősséget egy-egy döntésért, annak a következményekkel is számolni kell.

Kizárólag a törvényes, jogállami keretek között zajló elszámoltatást és felelősségre vonást tervez kormányra kerülése után a Fidesz - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Répássy Róbert.

A Fidesz frakcióigazgatója emlékeztetett: a korábbi kormányváltáskor is történt hasonló, 2002-ben eljárásokat indított az MSZP-SZDSZ-kabinet. Akkor Keller László számára létrehoztak egy államtitkári posztot, akinek az volt a feladata, hogy megpróbáljon büntetőeljárásokat kezdeményezni, de ez már boszorkányüldözéshez hasonló módszer - fejtette ki.

Az új kormány leltárt készít, és az átadás-átvételnek tartalmi, érdemi eseménynek kell lennie - emelte ki a fideszes politikus. Répássy Róbert hangsúlyozta, vannak politikai felelősség- és kötelezettségvállalások, és ha azt tapasztalja az új kormány, hogy az elődök csontvázakat hagytak maguk után, és ennek jogi következményei vannak, akkor elő lehet venni a korábbi vezetőket.

Nem látja annak okát, hogy lemondjanak az elszámoltatásról, mert aki viseli a felelősséget egy-egy döntéshozatalért, annak a következményekkel is számolni kell - közölte a Fidesz politikusa.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán