eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán Viktor: "Magyarország sokkal többre képes" - hírösszefoglaló

A Fidesz elnöke szerint Magyarország sokkal többre képes, mint az elmúlt években látszott. Tölgyessy Péter szerint a parlamenti választás lehetőséget ad a politikai szerkezet átalakulására Magyarországon. Felveszi anyavállalata nevét, és Telenor néven működik tovább a Pannon. Dánia lesz a holnap kezdődő Budapesti Tavaszi Fesztivál díszvendége

A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint a jogszabályoknak megfelelő volt az Izraeli Légierő szerdai ferihegyi gyakorlata. A hatóság közleményében hangsúlyozza: a repülésbiztonsági szabályok betartásával, külügyi egyeztetés után adták meg az átrepülési engedélyt az izraeli gépeknek. Az ügyben a kormány és a Honvédelmi Minisztérium vizsgálatot indított, és a Fidesz is a közvélemény mielőbbi tájékoztatását kérte. Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet hangsúlyozta: nem kémrepülők jártak Ferihegyen, a két izraeli gép egy szokásos rutinfeladatot látott el.

A Fidesz elnöke szerint Magyarország sokkal többre képes, mint az elmúlt években látszott. Orbán Viktor akkor beszélt erről, amikor az uniós tagországok budapesti nagyköveteivel tárgyalt. A volt miniszterelnök szólt arról is, hogy egyenként át kell majd tekinteni a külföldi tulajdonban lévő közszolgáltatási cégekkel kötött szerződéseket, mert elfogadhatatlan, hogy az emberek fizetésük 70-80 százalékát a közüzemi díjakra fordítják. Korábban Varga Mihály, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy április végére eléri a kormány által az egész évre tervezett mértéket az államháztartási hiány. Oszkó Péter pénzügyminiszter tévesnek nevezte a hiányra vonatkozó kijelentéseket.

Mind a 20 területi választókerületben listát állított az MSZP - közölte az Országos Választási Iroda. A területi listákról az országgyűlési választáson összesen 152 mandátumot osztanak ki. Az MSZP az első a választáson induló pártok közül, amelyik minden területi választókerületben listát tudott állítani.

Tölgyessy Péter szerint az áprilisi parlamenti választás 15 év után lehetőséget ad a politikai szerkezet átalakulására Magyarországon. A politikai elemző, alkotmányjogász az InfoRádiónak adott interjúban azt mondta: ez elsősorban az új kis pártok megjelenésének és a szocialisták gyengülésének eredménye. Tölgyessy Péter szerint az MSZP-nek ahhoz, hogy váltópárt maradhasson, gyökeresen át kell alakulnia. Úgy vélte: az LMP egyértelműen a szocialistáktól vehet el szavazatot. Hozzátette: a kis pártok erősödése a Fidesz kétharmados többségét is veszélyezteti.

Törvénymódosítást kezdeményez az adatvédelmi biztos a lakcímadatok kampánycélú felhasználása ügyében. Jóri András azt a jogszabályt változtatná meg, amelynek értelmében a választásokon induló pártok kampánycélokra kikérhetik a névjegyzékben szereplő választópolgárok adatait. Az ombudsman azt szeretné, ha az adatok kiadását - a kereskedelmi célú felhasználáshoz hasonlóan - megtilthatnák a választópolgárok.

Felveszi anyavállalata nevét, és Telenor néven működik tovább a Pannon - jelentette be Anders Jensen, a távközlési cég vezérigazgatója. A Pannon GSM Távközlési Zrt. a magyar GSM-mobiltávközlési piacon 1994-ben elsőként indította el szolgáltatását; a társaság a norvég Telenor 100 százalékos tulajdonában van, és Magyarországon jelenleg 3,6 millió előfizetője van.

Urbán László, az OTP korábbi vezérigazgató-helyettese lesz hétfőtől az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank egyik igazgatóhelyettese. A cseh, a horvát, a szlovák és a magyar ország-csoportért felelős tag korábban Andor László volt, aki jelenleg az Európai Unió biztosa.

A belföldi és a nemzetközi turizmust egyaránt fontosnak tartja a Magyar Turizmus Zrt. új elnöke. Üsztöke Botond az InfoRádiónak adott interjúban úgy fogalmazott: az utóbbi időszakban csökkentek a szállodai szobaárak, és a hotelek árversenye árt a magyar turizmusnak. A szakember emlékeztetett arra, hogy 2009-ben a magyarok közül egyre többen választottak belföldi úticélokat, de különösen fontosnak nevezte a beutazó turizmust is.

Kiszélesítik a Margit hidat a budai hídfőnél; a munkálatok miatt a hétvégén lezárják a forgalom elől a budai felső rakpartot - közölte a felújítást végző Mh 2009 konzorcium. A tartógerendák beemelését március 20-án, szombaton éjjel kezdik és várhatóan hétfő hajnalban fejezik be.

Dánia lesz a pénteken kezdődő 30. Budapesti Tavaszi Fesztivál díszvendége; a rendezvény ünnepélyes megnyitójára Magyarországra érkezik a dán trónörökös pár, valamint a skandináv ország kulturális minisztere. A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjában szerepel a Dán Királyi Balett, a Dán Nemzeti Kamarazenekar és több más dán formáció fellépése is. A rendezvény április 5-éig tart.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×