Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hiába eredményes a villamos-beszerzési tender - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság úgy értesült: Debrecenben végre eredményes lett a villamos-beszerzésre kiírt negyedik pályázat.

A lap értesülése szerint a tender ugyan eredményes lett, de a szerdára tervezett szerződéskötés aláírása mégis elmaradt. A Közbeszerzési Döntőbizottsági ugyanis megtiltotta ezt; tárgyaláson vizsgálják meg, hogy történtek-e szabálytalanságok.

Senkit nem büntetett meg és semmilyen szankciót nem alkalmazott az Oktatási és Kulturális Minisztérium a felsőoktatási felvételi jelentkezési rendszer leállása miatt, amelynek következtében a határidő lejárta előtti órákban egyáltalán nem tudták leadni jelentkezéseiket a diákok - tudta meg a Magyar Nemzet. Az Educatio Kft. két héten belül kétszer hibázott, mulasztásainak mégsincs következménye.

Az Index cikke szerint a konzervatív városvédők győztek: a Szépművészeti Múzeum bővítésére utaló építészeti jeleket el kell rejteni, hogy ne derüljön ki, van magyar építészet a XIX. század után is. Pedig az átalakítás terveit korábban már minden hatóság, így a műemlékvédelem is elfogadta. A hatezer négyzetméteres felszín alatti bővítés terve 3,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapott.

A Napi Gazdaság arról tájékoztat, hogy stagnálásra számítanak idén a hazai fuvarpiac szereplői a tavalyi átlag hat százalékos árbevétel-csökkenés után, ez azonban nagyban függhet a költségek közel 40 százalékot adó üzemanyagártól is. A kiadások megugrását külföldi tankolással, az útdíj elkerülésével, olykor fekete foglalkoztatással próbálják mérsékelni. Áremelésre kevesen gondolnak.

A Világgazdaságból megtudhatják: drasztikus intézkedéssel vetne gátat Washington a kínai importdömpingnek. Több mint száz törvényhozó kezdeményezte, hogy vessenek ki büntetővámot a kínai árukra a jüan mesterségesen alacsony árfolyama miatt. Szerintük ugyanis a fizetőeszköz 25 százalékkal alulértékelt a dollárhoz képest, ez viszont tisztességtelen árelőnyhöz juttatja a kínai exportőröket az USA piacán.

A penzcentrum.hu összesítéséből kiderül, miként spórolhatunk évi 22 ezer forintot a megfelelő bankszámla kiválasztásával.