eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Burány tudomásul vette Hagyó döntését

Az MSZP budapesti elnöke tudomásul vette Hagyó Miklós döntését, hogy mégsem megy el a BKV-bizottság ülésére, és egyetért a volt főpolgármester-helyettes azon megállapításával, miszerint a Fidesz a BKV körül kipattant botrányt arra használja, hogy a különböző ügyekben a saját érintettségét eltussolja.

Burány Sándor az MTI-nek erről annak kapcsán nyilatkozott, hogy Hagyó Miklós a BKV-bizottság elnökének írt levelében távolmaradásának indoklása mellett arról is írt: "felelős baloldali gondolkodóként" a döntéséről tájékoztatta az MSZP fővárosi elnökét, aki egyetértett vele.

Burány Sándor elmondta: Hagyó Miklós szerda késő délelőtt tájékoztatta arról, hogy a bizottság kérdéseit írásban kívánja megválaszolni, tekintettel arra, hogy a testületi meghallgatását a Fidesz - nyilatkozataik alapján - szerinte nem az igazság kiderítésére, hanem saját párpolitikai céljaira akarja felhasználni.

Burány Sándor hangsúlyozta: beszélgetésük során arra kérte Hagyó Miklóst, hogy a bizottság kérdéseire mindenképpen válaszoljon, ennek konkrét formáját rábízta.

Tekintettel arra, hogy Hagyó Miklós semmilyen párttisztséget nem visel, politikai egyeztetési kötelezettségünk nincs - közölte.

Hozzátette: Hagyó Miklósnak azon megállapításával maximálisan egyetértett, hogy a Fidesz a BKV körül kipattant botrányt arra használja, hogy a különböző ügyekben a saját érintettségét eltussolja. Példaként említette, hogy a Fidesz nem beszél arról, hogy BKV-s pénzek felhasználásával hogyan épít jobboldali médiabirodalmat és Orbán Anita volt képviselőjelölt érintettségét sem tisztázta magnyugtató módon.

Hagyó Miklós szerdán jelentette be, hogy mégsem vesz részt a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság ülésén, de péntekig írásban válaszol a számára feltett 23 kérdésre. Erről levélben értesítette a bizottság elnökét, és azt írta: a bizottsági eljárásban nem kíván "biodíszletként" szerepelni.

A politikus a bizottsághoz írt és az MTI-nek is eljutatott levelében döntését azzal indokolta: a bizottság elnöke kedden olyan nyilatkozatot adott a Duna tévének, amely "megrendítette a bizottság eljárásának tárgyilagosságába vetett hitét".

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×