Tényő: rejtett agresszió dolgozhatott a gyilkos apában

Infostart
2010. március 16. 17:45
Biztosan volt pszichológiai előzménye a hétfői tényői családi tragédiának, amelyben az apa meggyilkolta feleségét és két gyermekét, majd magával is végzett - mondta az InfoRádió által megkérdezett agressziókutató. Münnich Iván szerint, bár a férfi csupán letörtségre és álmatlanságra panaszkodott, lehetett benne egyfajta rejtett agresszió, ami végül kitört.

A rövidzárlat csak a folyamat vége - mondta az InfoRádiónak Münnich Iván agressziókutató a tényői tragédiával kapcsolatban. A szakértő szerint már az is jel volt, hogy az apa pszichiátriai kezelésbe került. "Oda csak az megy el, aki úgy gondolja, hogy valami probléma van vele, érzi a megoldatlan feszültséget" - magyarázta.

Münnich Iván szerint az, hogy a férfi közvetlen környezete nem ismerte fel a tüneteket, természetes: rokonai, szomszédai békés természetű embernek ismerték, ám, hogy mi volt a lelkében, azt senki sem tudhatta. Az ilyen problémákkal küszködőket talán egy, a környezetében élő szakember sem ismerné fel, hiszen ennek nincsenek jelei: a cselekedetei nem, de a fantáziája lehet agresszív, és egyszer csak kiborul.

Az agressziókutató megjegyezte: hogy pontosan mi vezetett a tragédiához, talán sosem fog kiderülni, de hogy volt valami oka, az biztos.

A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn hétfőn egy apa két kislányával és a feleségével végzett, majd motoros fűrésszel elvágta a saját nyakát. A férfi az utóbbi másfél-két hónapban pszichiátriai kezelésre járt - a rendőrség állítása szerint hipochonder volt -, és mély depresszióba süllyedt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást