eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Pszichiátriai kezelés alatt állt a tényői családgyilkos - hírösszefoglaló

Családi tragédia áll a tényői gyilkosságok hátterében; a 36 éves családfő ölte meg feleségét és két kislányát. Mintegy 10 milliárd forintos pénzmosást és 3 milliárdos adócsalást derítettek fel a hatóságok. Üsztöke Botondot választották a Magyar Turizmus Zrt. elnökévé.

Családi tragédia áll a tényői gyilkosságok hátterében; a nyomozók szerint a 36 éves családfő ölte meg feleségét, valamint 5 és 8 éves kislányát, majd önmagával is végzett. Szabadfi Árpád, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta: a férfi testvére találta meg a családot vérbe fagyva tegnap kora este, miután telefonon nem érte el őket. A férfi baltával követhette el tettét, majd késsel, illetve motoros láncfűrésszel végzett magával. Azt még vizsgálják, mi állhat a tragédia hátterében, de az biztos, hogy a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.

Mintegy 10 milliárd forintos pénzmosást és 3 milliárd forintos adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség a március 10-én végrehajtott akcióban. A hatóság nem kívánta megerősíteni, hogy az érintett vállalkozás az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. Az eddigi nyolc gyanúsítottból heten előzetes letartóztatásban vannak. Korábban a Népszabadság azt írta: az Eclipse 2007 és 2009 között 8,1 milliárd forint értékű állami megbízást nyert el, de adót nem fizetett.

A Fidesz még nem döntött arról, hogy Orbán Viktor részt vesz-e egy miniszterelnök-jelölti vitán - közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője. Navracsics Tibor a Fidesz elnökségi ülése után úgy fogalmazott: egyelőre nem látják, ki lenne a vitában résztvevő másik fél. Az ellenzéki politikus alaptalannak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint Orbán Viktor nem indul országjárásra.

A versenyképesség és a szolidaritás összehangolását nevezte a legnagyobb kihívásnak a válságkezelésnél az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Mesterházy Attila úgy vélte: a szocialisták helyesen cselekedtek, amikor egy éve az azonnali válságkezelés mellett döntöttek.

Járai Zsigmond volt jegybankelnök szerint adócsökkentéssel, illetve egyszerűbb és átlátható adórendszerrel 4 év alatt a GDP 39 százalékáról 10 százalékponttal csökkenthető az adócentralizáció. Az egykori pénzügyminiszter egy budapesti rendezvényén azt mondta: nem tartható a most kitűzött, eredményszemléletű, GDP arányosan 3,8 százalékos hiány.

A Lehet Más a Politika szerint a kistelepülési önkormányzatok fejlesztéseit kellene finanszírozni a Balatonring megépítésére szánt 15 milliárd forintos hitelkeretből. A parlamenten kívüli párt, amely korábban ésszerűtlennek tartotta a motorverseny-pálya beruházást, nyílt levelében arra kérte a Magyar Fejlesztési Bankot, tegyen javaslatot a kormánynak a keret felhasználására.

Az üzleteken kívül sertéstelepeken és országutakon is lesznek ellenőrzések az április 4-éig tartó húsvéti élelmiszer-vizsgálatoknál - közölte a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára. Süth Miklós az InfoRádióban felhívta a figyelmet arra, hogy a kiemelt ellenőrzési időszakban főként a sonka és a tojás minőségét vizsgálják. Hozzátette: az ellenőrzés kiterjed az állatjóléti előírások betartására, a takarmányok összetételére és a vendéglátóipari egységekre is.

Üsztöke Botondot választották a Magyar Turizmus Zrt. elnökévé. A szállodaipari szakember - aki korábban is volt már a nemzeti marketingszervezet elnökségének tagja - főállásban saját szállodai menedzsment cégét irányítja, emellett a Hotel Karos Spa vezérigazgatója is. A Magyar Turizmus Zrt. korábbi elnöke, Niklai Ákos, személyes okokra hivatkozva március 5-én mondott le a posztról.

Megszüntette a BKV volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesének előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság, ezzel egyidejűleg Regőczi Miklóst ismét házi őrizetbe helyezte április 16-ig. A BKV-ügy egyik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását február 15-én rendelték el.

Meghosszabbították az emberölés előkészületével gyanúsított pécsi egyetemista előzetes letartóztatását - közölte a Fővárosi Bíróság. A 22 éves férfi a gyanú szerint válogatás nélkül akart 22 embert megölni a saját egyetemén vagy egy fővárosi bevásárlóközpontban. A fiatalembernek sportlövőként volt egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyvere, és a rendőrség szerint már több mint másfél éve készült a mészárlásra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×