eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Navracsics: csak a Fidesznek van mondanivalója az ország jövőjéről

Navracsics Tibor szerint a március 15-i nagygyűlések alapján bebizonyosodott, hogy egyetlen pártnak van mondanivalója Magyarország jövőjéről, ez pedig a Fidesz.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője a Fidesz keddi elnökségi ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz, az MSZP és a Jobbik hétfői ünnepi rendezvénye alapján az a kép rajzolódik ki - amit egyébként a közvélemény-kutatási adatok is sugallnak -, hogy ma a Fidesz az egyetlen kormányzóképes erő.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott, hogy az MSZP és a Jobbik nagygyűlésén a mondanivaló jobbára a Fidesz gyalázásában merült ki. Jövőképet csak a Fidesz megemlékezésén, kampánynyitóján lehetett hallani - mondta, hozzátéve, hogy ez a munkahelyteremtés, a gazdasági gyarapodás és a családok boldogulásának jövőképe, amit egyedül a Fidesz tud megvalósítani.

A politikus szerint hétfőn az is bebizonyosodott, hogy a Fidesznek van a legnagyobb támogatottsága.

Navracsics Tibor közölte: a Fideszen kívül ma két párt létezik mint kihívó. Az egyik a törvény fölé helyezi magát, és úgy gondolja, politikusai bármit megtehetnek, a közjóval, a választók bizalmával bármikor visszaélhetnek; a másik "szélsőséges párt" pedig a törvényen kívülre helyezi magát, és úgy véli, erőszakos megoldásokkal úrrá lehet lenni a társadalom minden problémáján - fejtette ki.

Magyarországnak változásra, rendre, tiszta lapra és tiszta viszonyokra van szüksége: új fejezetet kell nyitni az ország politikai életében - hangsúlyozta. Fel kell számolni a korrupciót, meg kell erősíteni a közrendet, meg kell teremteni a gazdasági növekedés jogi és rendvédelmi alapjait is, azaz egy kiszámítható, takarékos államra és közigazgatásra, valamint egy anyagilag is stabil helyzetben lévő rendőrségre van szükség - sorolta.

"Ezt az új fejezetet csak akkor nyithatjuk meg (...), ha egy, a nemzeti ügyek mentén politizáló kormánya lesz az országnak"; egy olyan kabinet, amelyik nem az ideológiai különbségeket keresi, hanem a közös nevezőket - összegezte Navracsics Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×