Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kínában kampányol az MSZP?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kínában kampányol a szocialista párt. A Magyar Nemzet információi szerint több szocialista politikus is Sanghajban koszorúzta meg Petőfi Sándor szobrát a nemzeti ünnep előtt. Az InfoRádió megkeresésére Ujhelyi István szerdára ígért tájékoztatást.

Több MSZP-s politikus is Kínába utazott nemrég - írja a Magyar Nemzet. A lap által telefonon Sanghajban elért Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal politikai kapcsolatok építéséért felelős államtitkára, az MSZP alelnöke és Nyakó István, a párt szóvivője is hangsúlyozta, hogy nem közpénzen, hanem a szocialista párt költségére utaztak a távol-keletre.

Utazásuk céljával kapcsolatban Ujhelyi István úgy fogalmazott, hogy a szocialista delegációval vesz majd részt a hivatalos programokon, ám azt nem árulta el, hogy hány tagú ez a küldöttség.

Az InfoRádió telefonos megkeresésére szintén nem adott ennél bővebb tájékoztatást az államtitkár. Nyilatkozni egyelőre nem kívánt, szerda délutánra ígért interjút.

A Magyar Nemzet emlékeztetett: Ujhelyin és Nyakón kívül más szocialista politikusok is vettek részt távol-keleti kiruccanáson a közelmúltban. Egy bulvárlap például fotót közölt arról, hogy Veres János korábbi pénzügyminiszter és Dobolyi Alexandra, egykori szocialista EP-képviselő Makaó egyik bevásárló utcáján nézelődik 2009 decemberében.

Az eset nyilvánosságra kerülése és a kínos magyarázatok után kiderült az is, hogy a keleti kapcsolatokért felelős miniszterelnöki biztos Fehéroroszországban, Mongóliában és - Újhelyiékhez hasonlóan - Sanghajban is járt.