eur:
394.27
usd:
369.53
bux:
65611.96
2024. április 23. kedd Béla

Jövő héttől kezdi el televíziós és rádiós kampányát a Jobbik

A Jobbik várhatóan jövő héten kezdi el televíziós és rádiós kampányát, amely mellett továbbra is erős közvetlen jelenlétet tart fent a választópolgárok között - mondta Dúró Dóra, a párt szóvivője

Dúró Dóra emlékeztetett arra, hogy a Jobbik eddigi sikereit is szinte kizárólag a választók közvetlen úton történő elérésével könyvelhette el. A párt elsősorban internetes portálokon, illetve lakossági fórumokon és utcai standokon próbált szavazatokat szerezni.

A Jobbik intenzíven képviselteti magát a világhálón található fórumokon, valamint közösségi és videómegosztó oldalakon, de az elmúlt hetekben saját nyomtatott hetilappal, valamint internetes televízióval, illetve egy, az egyéni képviselőjelölteket ismertető weblappal is előállt - fejtette ki a szóvivő.

Kiemelte: a kampányban összesen mintegy négyezer lakossági fórumot tartanak, ami azt jelenti, hogy néhány vidéki egyéni képviselőjelöltjük akár 50 rendezvényen is részt vehet a kampány során.

Emellett a Jobbik március 1-jén elkezdte óriásplakát-kampányát is, amelynek példányait egyre nagyobb darabszámban juttatja utcára a választásokig. A plakátok középpontjába - a televíziós és rádiós reklámokhoz hasonlóan - a "Radikális változást a nép nevében!" szlogen kerül - mutatott rá Dúró Dóra.

Hozzátette: a választók elsősorban Vona Gáborral, a párt miniszterelnök-jelöltjével, Morvai Krisztina EP-képviselővel, a Jobbik államfőjelöltjével, valamint Pörzse Sándor újságíróval, egyéni képviselőjelölttel és az országgyűlési választásokon szintén induló Balczó Zoltán EP-képviselővel találkozhatnak a Jobbik közvetett országos kampányában.

Dúró Dóra az MTI kérdésére nem tudta megmondani, mennyi pénzt emészt fel a Jobbik teljes kampánya, de szerinte meg sem közelítik a 386 millió forintos törvényi határt. Megjegyezte:a Jobbik tagjaitól és szimpatizánsaitól, illetve kis- és közepes vállalkozások segítségével teremtik elő a Jobbik népszerűsítéséhez szükséges forrásokat.

A Jobbik egyéni képviselőjelöltjeként is induló szóvivő megerősítette, hogy pártja a kormányra készül, ám a várt mandátumok számáról nem kívánt becslésekbe bocsátkozni.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×