eur:
393.17
usd:
367.48
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Orbán Viktor: "Üzenjük, ideje csomagolni!"

Befejeződött a Fidesz-KDNP március 15-i ünnepi megemlékezése és egyben kampánynyitó nagygyűlése hétfő délután a főváros I. kerületében, a Dózsa György-szobornál. "Azért hívtam ma ide önöket, hogy közösen indítsuk meg az utolsó nagy hajrát" - mondta Orbán Viktor. - Évek óta készülünk erre a pillanatra. Nagyon hosszú utat kellett megtennünk, csak róttuk a köröket becsülettel. Már csak huszonhét nap, ideje csomagolni!"

Orbán Viktor szerint április 11-e, az országgyűlési választások első fordulójának napja a "gyors, átütő, megrendítő, alkotmányos változás", az igazság pillanata lesz. A Fidesz elnöke hétfői kampánynyitó beszédében azt üzente a kormánynak, ideje csomagolni: már csak 27 nap van a választásokig.

Orbán Viktor pártja fővárosi ünnepi megemlékezésén, kampánynyitó nagygyűlésén azt mondta: "azért hívtam ma ide önöket, hogy együtt, közösen indítsuk meg az utolsó nagy hajrát" 27 nappal április 11-e előtt. Hosszú volt az út a budai Vár lábáig, "időnként ránk támadtak (...), de meneteltünk rendületlenül", és az erő a megtett út arányában gyarapodott - tette hozzá.

Becsengettek az utolsó körre


"A mai napon becsengettek az utolsó körre. Itt vagyunk, a magyar nép áll a kapuk előtt. Ante portas. Igen, azt üzenjük a helytartótanácsnak, aki éppen reszketni méltóztatik, hogy már csak 27 nap, ideje csomagolni" - fejtette ki a pártelnök. Hangsúlyozta, le kell zárni egy korszakot, és új irányt kell nyitni Magyarország számára. Április 11-én a XXI. századi magyarok végbevihetik a maguk forradalmát; április 11-e a gyors, átütő, megrendítő, alkotmányos, biztonságos változás, az igazság pillanata lesz, nem követel mártírokat, nem szed emberáldozatot - jelentette ki.

Közölte: ő készen áll, hogy a maga munkáját elvégezze, de tudnia kell, azok is készen állnak-e, akik változást akarnak. Megerősítette, a következő kabinetnek a nemzeti ügyek kormányának kell lennie.

Akár egyetlen szavazaton is múlhat, hogy a siker döntő legyen

Rámutatott ugyanakkor, a Fidesz sikere azon múlik, hogy minél többen szavazzanak a pártjára, a pártelnök ezért azt kérte: senki ne ossza meg a szavazatait. A választás napján akár egyetlen szavazaton is múlhat, hogy a siker döntő legyen, ne pedig elvesztett csata. Ezért aki megosztja - a helyi jelöltre, illetve a pártlistára leadható - szavazatát, az ellenfeleiket segíti, a közös, történelmi sikert kockáztatja - hangsúlyozta.

"A rosszat nem elég elítélni, le is kell győzni. Két jól irányzott szavazat, és a magyar név megint szép lesz: méltó régi nagy híréhez" - fogalmazott a Nemzeti dalt idézve Orbán Viktor.

Mint mondta: egy nagyarányú, megkérdőjelezhetetlen, elsöprő választási győzelem összefogja sok millió ember szétfutó akaratát, egyesíti a nemzetet, és meg egy forradalomnál is többet ér.

Orbán Viktor úgy vélte: az ország vezetői az elmúlt nyolc évben meg sem próbáltak közös célokat kitűzni, csak a saját, önző érdekeikkel voltak elfoglalva, élenjáróból sereghajtóvá tették Magyarországot, a magyart a magyarra uszították. "Ha rajtuk múlna, egész Magyarországot belegyömöszölnék egy kis nokiás dobozba, és már vinnék is offshore bankjuk páncélszekrényébe" - fogalmazott.

"Élenjárókból sereghajtóvá tettek bennünket" - mondta a baloldali kormányokról. Mennek a fiatalok, az orvosok, a szakmunkások és a vállalkozók, mert úgy érzik, hogy ma nem jó itt élni. "Nagy szégyen, amit az elmúlt nyolc év okozott, de még nagyobb szégyen lenne nem élni az újrakezdés lehetőségével."

"A mi hazánk egy tehetséges ország"

"A mi hazánk egy tehetséges ország, a legnagyobb tehetsége az élethez van. Magyarországnak tehetsége van a szép és becsülete s munkához, tehetsége van a sikerhez" - mondta Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint ma is azt kell tenni, mint 1848-ban: lezárni egy korszakot és új irányt adni Magyarországnak. "A választással vihetjük végig a magunk forradalmát, amely utat nyit egy olyan kormányzásnak, amely visszaadja a magyar nemzet önbecsülését. A mi forradalmunk április 11-én lesz: gyors, kiszámítható, alkotmányos, biztonságos változást hoz, de nem szed emberáldozatot."

Jó kormányzással talpra lehet állítani a gazdaságot, egészségügyet, rendet lehet tenni. "Szigorú, alapos, gyors intézkedések kellenek." "De le kell ereszkednünk a bajok gyökeréig, nem elég a jó kormányzás önmagában." "Mindenkinek le kell győznie a romlottságra való hajlamot."

A Fidesz elnöke azt mondta, nagy szégyen az, amit az eltelt nyolc év hozott az ország fejére, ám 27 nappal a választások előtt "ne féljük kimondani: mi most megkaptuk a lehetőséget", csak fel kell tenni a pontot az i-re. Arra a kérdésre, hogy vajon képesek lesznek-e rá, a tömeg hangos "igennel" válaszolt.

Az ország nagyon rossz állapotban van


Orbán Viktor rámutatott, a helyzet nem könnyű, hiszen az ország nagyon rossz állapotban van, beteg és gyenge a teste: "kómába esett a gazdaság, tántorog az állam, a kormányzás az utolsókat rúgja, elborzasztó állapotok az egészségügyben, a közbiztonság megadta magát". Ráadásul - folytatta - a civilizációnk jövője is bizonytalan, a nyugati gazdaság recseg-ropog, újabb válság előérzete nyomasztja a világot.

A magyarok azonban nem olyanok, amilyennek ma mutatják magukat, ez csak egy "csúf fertőzés: a kommunizmussal és a megszállással behurcolt váltóláz" - emelte ki. Szerinte ettől látszik meggyötörtnek, becstelennek és javíthatatlannak a világ.

Pedig Magyarországnak tehetsége van a sikerhez - hangsúlyozta, hozzátéve: az emberek ma sem akarnak lemondani arról, hogy magyarok, arra vágynak, hogy ismét jó legyen magyarnak lenni, "ezért akar ma mindenki változást".

Jó kormányzással le lehet győzni a munkanélküliséget

A Fidesz nagy útra készül - szögezte le Orbán Viktor azzal, hogy pártja hiszi: jó kormányzással le lehet győzni a munkanélküliséget, talpra lehet állítani a gazdaságot, meg lehet menteni az egészségügyet, újra rendet és közbiztonságot lehet teremteni, meg lehet védeni a családok, idős emberek biztonságát is. Hozzátette: kellenek gyors, alapos, szigorú intézkedések, hogy legyen elég munkahely, rend, tisztesség és tudás.

Orbán Viktor szerint ahhoz, hogy az ország felül tudjon emelkedni bajain, igazi megújulásra van szükség, és arra, hogy "minden magyar először magában zabolázza meg a romlottságra való hajlamot", és magában hajtsa végre azt a gyökeres változást, amellyel végérvényesen a becsület, a haza, a szorgalom és a tudás mellé állunk.

Csak ezzel kezdődhet el az igazi változás, hazánk belső szellemi, erkölcsi rendjének helyreállítása, ez a munka vár most a Fideszre - emelte ki.

A Fidesz elnöke úgy vélekedett: ma egyetlen politikai erő jelenthet reményt Magyarország számára, s ez a Fidesz; csak a Fidesz képes "elgörgetni a megújulás útját eltorlaszoló súlyos sziklatömböket", képes véghezvinni a törvényes elszámoltatást, helyreállítani a demokratikus normákat, és tudja visszaszerezni hazánk nemzetközi tekintélyét.

Orbán Viktor beszédét nem a szokásos "Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" szlogennel, hanem az "Itt az idő, Magyarország, itt az idő, magyarok!" felkiáltással zárta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×