Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics: \"a Fidesz lezár egy szomorú, kudarcokkal teli fejezetet\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Navracsics Tibor szerint a Fidesznek az áprilisi választás nem végcél; a párt hosszú útra indul, ennek végcélja, hogy Magyarország szabad, erős, független, virágzó ország legyen, ahol mindenki megtalálja a számítását. Kósa Lajos a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy nincs más választás, mint a szabadság.

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn a párt fővárosi március 15-i megemlékezésén, kampánynyitó nagygyűlésén azt mondta: Magyarországon mindenkinek meg kell találnia a számítását, függetlenül attól, hogy jobboldali, vagy nem, "magyar, vagy cigány".

Kijelentette: a Fidesz lezár egy szomorú, bukásokkal, kudarcokkal teli fejezetet, amely a modern magyar demokrácia legnehezebb 8 éve volt.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott: "többen vagyunk, mint ahogy a szocialisták szeretnék, de még elkeserítőbb tény, hogy ennél is sokkal többen leszünk április 11-én és 25-én, és akkor nagyon el fognak keseredni a szocialisták, mert mi innen hosszú útra indulunk".

A Fidesz, reményei szerint, megnyit egy hosszú, a gyarapodást, a felvirágzás és minden magyar polgár elégedettségét hozó új fejezetet - fejtette ki.

A szocialisták, akik a Fidesztől örökül vették át az ország irányítását, nem jól sáfárkodtak a rájuk bízott vagyonnal, a nemzet sorsával - tette hozzá - pedig "mi mindent beleadtunk", hogy az ország, a nemzet sikeres legyen, hogy minden magyar, a határon belül, azon túl, méltán büszke lehessen arra, a magyar nemzetközösség része.

Navracsics Tibor szerint a szocialisták kitagadtak sok magyart a nemzet közösségéből; megtanították, hogy milyen kicsinek lenni, kudarcok között élni, milyen az, amikor a környező nemzetek viccelődnek rajtunk.

A politikus kijelentette: le kell zárni ezt a fejezetet, ezt a Fidesznek kell megtennie, mert ez a párt ma Magyarországon a "legerősebb politikai közösség". Hozzátette: nekik kell magukra vállalniuk Magyarország talpra állítását, és talpra is fog állni, ismét Európa vezető nemzetei között lehet, csak jó kormányra van szüksége.

A Fidesz a választások április 11-i első és 25-i második fordulóját közbeeső állomásnak tartja, csak a választópolgárok felhatalmazásával alakít kormányt, és alakítja az ország jövőjét - szögezte le.