Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vasárnap tavasz lesz egy kicsit!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szombaton kevesebb, vasárnap több napsütésre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 7, 12 fok között várható, de az egészet elronthatja az erős szél.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig: A felhőátvonulások mellett szombaton kevesebb, vasárnap több napsütésre számíthatunk. Elszórtan zápor, hózápor is kialakulhat. Az erős északnyugati szelet a délnyugati és az északkeleti országrész kivételével viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2, -3 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 7, 12 fok között várható, de északkeleten ennél hűvösebb is valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján az időjárási helyzet Európában:

A kontinens északkeleti, északi részén több-középpontú ciklonrendszer található, a Brit-szigetektől nyugatra ugyanakkor anticiklon húzódik.

E két légköri képződmény szinte az egész szárazföld időjárását meghatározza. Európa nagy részén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, északon és keleten több helyen havazik. Kevésbé felhős, napos időszakok csak a Brit-szigetek térségében, valamint a Földközi-tenger medencéjében fordulnak elő.

A ciklonrendszer és a magasnyomású zóna közös áramlási rendszerében északnyugat felől több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, hideg levegő érkezik Skandinávián és Közép-Európán át a déli területek fölé.

A hőmérséklet a délutáni órákra északon és keleten -1, +4, másutt jobbára 5, 10 fok közé emelkedik, a mediterrán térségben azonban 10, 15 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé erőteljes északnyugati áramlással változó nedvességtartalmú, továbbra is hideg léghullámok érkeznek. Szeles marad az idő.