Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: elképesztő, hogy az utódpárt oktatja ki Wittner Máriát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Cser-Palkovics András (Fidesz) elképesztőnek tartja, hogy Wittner Máriát, aki hosszú évekig raboskodott a kommunista diktatúra börtönében \"az utódpárt oktatja ki arról, hogy milyen választási listán szerepeljen vagy ne szerepeljen\".

A Fidesz helyettes szóvivője szombaton arra reagált, hogy Budai Bernadett sajtótájékoztatóján arról beszélt: a Fidesz és a Jobbik között nem szakadt meg a 2006-ban indult kapcsolat, a "Jobbik Orbán Viktor köpönyegéből bújt elő", a két párt azóta is "összekacsint".

Ezzel összefüggésben az MSZP szóvivője Wittner Máriát idézte, aki azt mondta: soha senki nem tett neki szemrehányást a Fideszből azért, mert kiállt a Magyar Gárda mellett, még Orbán Viktor sem. Wittner Mária a Fidesz országos listájának előkelő helyén szerepel - emelte ki Budai Bernadett, és úgy fogalmazott: hiába kettő a zászló, a tábor egy.

Cser-Palkovics Andás szerint "az önkényuralmi rendszer utódpártjának bizonyára komoly lelkiismeret-furdalása van a magyar szabadságért harcoló, és emiatt halálra, majd életfogytiglanra ítélt Wittner Máriával kapcsolatban". A képviselőnő hosszú évekig raboskodott a kommunista diktatúra börtönében, és "egészen elképesztő módon" most az utódpárt oktatja ki őt arról, hogy milyen választási listán szerepeljen vagy ne szerepeljen - tette hozzá.

Megjegyezte: börtönviselt embereket az MSZP-nél is találnak, "persze egészen más okokból, és egyre nagyobb számban". A szocialisták inkább ezekkel a korrupt pártkáderekkel foglalkozzanak, távolítsák el őket a közéletből - javasolta a fideszes politikus.