eur:
393.19
usd:
367.31
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

"Az MSZP-nek az SZDSZ-es főpolgármesterhez nincs köze"

Az MSZP-nek, mint pártnak az SZDSZ-es főpolgármesterhez nincs köze - mondta Budai Bernadett, a párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján arra a kérdésre válaszolva, hogy Demszky Gábornak le kell-e mondania a személyét ért BKV-s vádak miatt.

A Magyar Nemzet szombati számában Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója egyebek között úgy nyilatkozott, hogy a főpolgármester felelőssége a 4-es metró ügyében a "legnagyobb és legegyértelműbb". A BKV korrupciós ügyei miatt meggyanúsított, házi őrizetben lévő egykori vezérigazgató a metróberuházással kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy "működésképtelen, dilettáns a konstrukció". Demszky Gábor közleményben utasította vissza Antal Attila "alaptalan vádjait" és beperli a BKV volt vezérigazgatóját.

Budai Bernadett a sajtótájékoztatón egy másik, a Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és Tóbiás József között lezajlott ingatlanbérléssel kapcsolatos kérdésre, miszerint ez bevett gyakorlat-e az MSZP-ben, azt válaszolta: Tóbiás József több éven keresztül bérelt házat Hagyó Miklóstól, amelyet végül megvásárolt, ebben nincs se törvénytelen, se etikátlan lépés.

Arra a felvetésre, hogy az MSZP milyen kapcsolatban áll Hatvani Szabó Jánossal, aki Balogh Zsolt, a BKV korábbi vezérigazgatója szerint Hagyó Miklós bizalmi embere volt, az MSZP szóvivője azt mondta, hogy a párt semmilyen intézményesített viszonyban nem áll vele.

A Páva Zoltánnál, Komló szocialista polgármesterével kapcsolatos, nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja kapcsán felmerült kérdésre Budai Bernadett azt válaszolta: nem tud arról, hogy a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte volna az ügyészség; az MSZP ez ügyben nem tervez semmilyen lépést.

A párt szóvivője arra a felvetésre, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg Terézváros volt szocialista alpolgármesterét, Fürst Györgyöt a terézvárosi ingatlanügyben, azt válaszolta: döntsön az igazságszolgáltatás a jogszabályoknak megfelelően, és aki bűnt követett el, az vállalja a felelősséget. Ha pedig nem bűnös, bizonyosodjon be az ártatlansága; ez nem politikai, hanem igazságszolgáltatási kérdés - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×