Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Az MSZP-nek az SZDSZ-es főpolgármesterhez nincs köze\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP-nek, mint pártnak az SZDSZ-es főpolgármesterhez nincs köze - mondta Budai Bernadett, a párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján arra a kérdésre válaszolva, hogy Demszky Gábornak le kell-e mondania a személyét ért BKV-s vádak miatt.

A Magyar Nemzet szombati számában Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója egyebek között úgy nyilatkozott, hogy a főpolgármester felelőssége a 4-es metró ügyében a "legnagyobb és legegyértelműbb". A BKV korrupciós ügyei miatt meggyanúsított, házi őrizetben lévő egykori vezérigazgató a metróberuházással kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy "működésképtelen, dilettáns a konstrukció". Demszky Gábor közleményben utasította vissza Antal Attila "alaptalan vádjait" és beperli a BKV volt vezérigazgatóját.

Budai Bernadett a sajtótájékoztatón egy másik, a Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és Tóbiás József között lezajlott ingatlanbérléssel kapcsolatos kérdésre, miszerint ez bevett gyakorlat-e az MSZP-ben, azt válaszolta: Tóbiás József több éven keresztül bérelt házat Hagyó Miklóstól, amelyet végül megvásárolt, ebben nincs se törvénytelen, se etikátlan lépés.

Arra a felvetésre, hogy az MSZP milyen kapcsolatban áll Hatvani Szabó Jánossal, aki Balogh Zsolt, a BKV korábbi vezérigazgatója szerint Hagyó Miklós bizalmi embere volt, az MSZP szóvivője azt mondta, hogy a párt semmilyen intézményesített viszonyban nem áll vele.

A Páva Zoltánnál, Komló szocialista polgármesterével kapcsolatos, nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja kapcsán felmerült kérdésre Budai Bernadett azt válaszolta: nem tud arról, hogy a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte volna az ügyészség; az MSZP ez ügyben nem tervez semmilyen lépést.

A párt szóvivője arra a felvetésre, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg Terézváros volt szocialista alpolgármesterét, Fürst Györgyöt a terézvárosi ingatlanügyben, azt válaszolta: döntsön az igazságszolgáltatás a jogszabályoknak megfelelően, és aki bűnt követett el, az vállalja a felelősséget. Ha pedig nem bűnös, bizonyosodjon be az ártatlansága; ez nem politikai, hanem igazságszolgáltatási kérdés - fűzte hozzá.