eur:
395.11
usd:
372.27
bux:
66442.56
2024. április 16. kedd Csongor

A jövő héten hozzájuthatnak nyugdíjukhoz az idős művészek

Jövő héten megkapják a februárban elmaradt nyugdíjukat és a márciusi összeget is azok az idős művészek, akik a Magyar Alkotóművészeti Közalapítványon keresztül részesülnek nyugellátásban - értesült az InfoRádió. Néhány nappal ezelőtt elsőként számoltunk be arról, hogy egy jogszabályváltozás miatti rendeletalkotási kötelezettség lehetetlenné tette több mint kétezer művésznyugdíjas járandóságának kifizetését.

Aláírták az Oktatási és Kulturális Minisztériumban a kifizetéseket szabályozó gazdálkodási szabályzatot, a tárca így megköthette végre a támogatási szerződést a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvánnyal - mondta az InfoRádiónak a szervezet kuratóriumának elnöke.

Sári Csaba közölte: ígéretet kaptak a minisztériumtól arra, hogy még a jövő hét közepén megérkezik hozzájuk az az összeg - 106 millió forint -, amelyből 2050 idős művész nyugdíját kellett volna kifizetniük. A jogosultak így várhatóan a jövő hét végéig megkapják a februári és a márciusi járandóságukat is.

A kuratóriumi elnök emlékeztetett: januárban azért tudtak fizetni, mert egy külön megállapodás alapján a tavalyról megmaradt maradványösszegből sikerült átcsoportosítani a szükséges pénzeket.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×