eur:
393.72
usd:
368.2
bux:
66467.23
2024. április 24. szerda György

Politikustársának adta el egyik ingatlanát Hagyó Miklós - lapszemle

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy eladta érdi ingatlanát Hagyó Miklós, mégpedig szocialista politikustársának, Tóbiás Józsefnek.

A volt MSZP-s főpolgármester-helyettes 2009 decemberében értékesítette a lakóházat, amelyet 35 millió forint jelzáloghitellel terhelt meg korábban. Hagyó elmondta: a forint árfolyamromlása miatt úgy döntött, hogy értékesíti az ingatlant, amelyet egyébként évek óta Tóbiás bérel - utóbbi 2009-es vagyonnyilatkozatában azonban nem szerepel az érdi ház. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal egyik felső vezetőjének nyilatkozata alapján valószínűsíthető, hogy vagyonosodási vizsgálat indul Hagyó Miklós ellen. Ilyenkor figyelnek a vagyonkimentési módozatokra is, például, ha az érintett gyermekeire íratta ingatlanjainak egy részét. Ismert, hogy a politikus múlt hét végén ajándékozással lánya nevére íratta budai lakását.

A Népszabadság arról ír, hogy a MÁV nem kaphat a Magyar Fejlesztési Bank Közösségi Közlekedésfejlesztési Hitelprogramjában az idei évben elkölthető 50 milliárd forintból. A lap szerint a MÁV-Start azért nem veheti igénybe a kedvezményes hitelt, mert az állami személyszállító vasút államháztartási körön belüli gazdálkodó szervezet, a személyszállító eszközök többsége felett rendelkező MÁV Zrt. és a vontatással foglalkozó MÁV Trakció Zrt. pedig nem közszolgáltató. Így rájuk a kormány döntése nem vonatkozik. A lap a közlekedési tárcára hivatkozva megjegyzi: ezek a cégek csak az Európai Bizottság jóváhagyásával, a hitellehetőségek alvállalkozókra történő kiterjesztése után kerülhetnek képbe, ez pedig júniusnál előbb nem várható.

Az Index beszámol arról, hogy március 15-én veheti át a művészeti téren legjelentősebb állami kitüntetést a Kispál és a Borz frontembere. Lovasi András elmondta: "Természetesen gondolkodtam rajta, hogy elfogadjam-e a díjat. Ha nem teszem, akkor ugyanabban a játszmában veszek részt, amitől ez az ország nem működik." Lovasi szerint a "díj provokációnak tűnhet, hiszen a rockzene műfaját nem szokták ilyen szinten elismerni". A zenész hozzátette: "A díj miatt megvettem életem első öltönyét".

A Világgazdaság az Európai Bizottság 2009-es jelentésére hivatkozva arról ír: Magyarország jól halad a kohéziós politika teljesítésében, felgyorsult a programok végrehajtása. Az Európai Bizottság mérlege szerint Magyarország az első öt tagállam között van az EU által 2007-től 2009 végéig - a Kohéziós Alapból (KA), az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) és az Európai Szociális Alapból (ESZA) - kifizetett 920,44 millió euróval.

A Napi Gazdaságban arról olvashatnak, hogy a magyarországi bűnüldöző szervek aggódnak az eredetiségvizsgálat szabályainak tavalyi lazítása miatt. Az enyhítés következtében ugyanis az Európai Gazdasági Közösségből és Svájcból behozott autók esetében nem feltétele a forgalomba helyezésnek a kötelező eredetiségvizsgálat. A gépjárműlopások száma pedig az ORFK szerint az elmúlt években elsősorban azért csökkenhetett, mert szigorú a szabályozás, az autókhoz törzskönyvet adnak és bevezették a kötelező eredetiségvizsgálatot.

A portfolio.hu arról ír, hogy rekordmagasságba emelkedhet idén a réz árfolyama, elsősorban a vártnál nagyobb kínai import, valamint az európai és az amerikai kereslet fellendülése következtében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

A korábbi 23%-ról 10% alá csökkent azon magyar háztartások aránya, akik gázszámláján megjelenik a 7,5-szeres gázár az átlagfogyasztás felett, és 13%-ról 3,6%-ra csökkent az eladott gázvolumenen belül a 7,5-szeres gázár aránya, amely eredmények "az ország szempontjából jók", és "ez az, amit el akartunk érni" – jelentette ki Lantos Csaba a 24.hu podcast műsorában. Az energiaügyi miniszter szerint részben emiatt, részben egyéb okok miatt "most nincs napirenden", hogy csökkentsék a 7,5-szeres gázárat, igaz nem állítja, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×