Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Havazást, záport, hideget és szelet hoz a hosszú hétvége

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem kedvez majd az időjárás a kirándulóknak a hosszú hétvégén, mert hidegre, szélre, záporokra, sőt újabb havazásra is számítani kell - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki hozzátette, a jövő hét második felétől indulhat a felmelegedés.

Északnyugat felől változó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek a Kárpát-medencébe. A változó felhőzet mellett ugyan néha kisüt a nap, de előfordulhatnak záporok, sőt keleten hózápor is - mondta az InfoRádiónak Bozóki István.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: szombaton is változatosan alakul az időjárás. A felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre is lehet számítani, de esőre, a hegyekben pedig hózáporokra is fel kell készülni. A csúcshőmérséklet 7-8 fok körül alakul majd.

Szeles idő lesz: a fővárosban és környékén viharos széllökések várhatóak.

Vasárnap is marad a szeles idő, kevés napsütéssel, szórványos csapadékkal. Kissé emelkedik a nappali hőmérséklet, délután 6 és 11 Celsius-fok között várható.

Március 15-én is a hétvégéhez hasonlóan változatos időjárás lesz, időnkénti napsütéssel és esővel, ráadásul havazásra is számítani kell. Tovább erősödik majd az északnyugati szél a fővárosban és környékén. A csúcshőmérséklet 5-10 fok körül lesz.

Sándor hozza a meleget

A jövő héten megkezdődik a felmelegedés, de csak csütörtöktől - mondta a meteorológus, aki hozzátette, addig hajnalonta fagyokra kell számítani. Kedden lesz a leghűvösebb, amikor 3 és 8 fok között várható majd a csúcshőmérséklet.

Szerdától jelentős enyhülés kezdődik majd, és akkor már akár 14 fok is lehet, vagyis Sándor hozza a meleget.

Hanganyag: Sigmond Árpád