eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Havazást, záport, hideget és szelet hoz a hosszú hétvége

Nem kedvez majd az időjárás a kirándulóknak a hosszú hétvégén, mert hidegre, szélre, záporokra, sőt újabb havazásra is számítani kell - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki hozzátette, a jövő hét második felétől indulhat a felmelegedés.

Északnyugat felől változó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek a Kárpát-medencébe. A változó felhőzet mellett ugyan néha kisüt a nap, de előfordulhatnak záporok, sőt keleten hózápor is - mondta az InfoRádiónak Bozóki István.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: szombaton is változatosan alakul az időjárás. A felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre is lehet számítani, de esőre, a hegyekben pedig hózáporokra is fel kell készülni. A csúcshőmérséklet 7-8 fok körül alakul majd.

Szeles idő lesz: a fővárosban és környékén viharos széllökések várhatóak.

Vasárnap is marad a szeles idő, kevés napsütéssel, szórványos csapadékkal. Kissé emelkedik a nappali hőmérséklet, délután 6 és 11 Celsius-fok között várható.

Március 15-én is a hétvégéhez hasonlóan változatos időjárás lesz, időnkénti napsütéssel és esővel, ráadásul havazásra is számítani kell. Tovább erősödik majd az északnyugati szél a fővárosban és környékén. A csúcshőmérséklet 5-10 fok körül lesz.

Sándor hozza a meleget

A jövő héten megkezdődik a felmelegedés, de csak csütörtöktől - mondta a meteorológus, aki hozzátette, addig hajnalonta fagyokra kell számítani. Kedden lesz a leghűvösebb, amikor 3 és 8 fok között várható majd a csúcshőmérséklet.

Szerdától jelentős enyhülés kezdődik majd, és akkor már akár 14 fok is lehet, vagyis Sándor hozza a meleget.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×