eur:
394.79
usd:
371.8
bux:
66237.58
2024. április 16. kedd Csongor

A Jobbik új rendvédelmi alakulat felállítását is tervezi a "cigánybűnözéssel szemben"

A Jobbik kormányra kerülése esetén Volner Jánost, a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda szóvivőjét nevezné ki az általa felállítani kívánt új rendvédelmi minisztérium élére.

Vona Gábor, a Jobbik kormányfőjelöltje a párt árnyékkormányának újabb tagját bemutató pénteki sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Jobbik rendpárti, eltökélt céljának tartja, hogy felszámolja a törvények áthágásának minden formáját, "legyen az politikusbűnözés, cigánybűnözés, vagy a multinacionális cégek bűnözése, illetve bármilyen gazdasági bűnözés".

Volner János úgy fogalmazott, hogy a "megélhetési, vagy más néven cigánybűnözéssel" szembeni küzdelmet tartják egyik legfontosabb feladatuknak.

Kiemelte: a Jobbik a "zéró toleranciában" hisz a jogalkotás és a jogalkalmazás területén abban, hogy a "bűnt minél előbb, minél hatékonyabban el kell fojtani".

A Jobbik a két világháború között működő Magyar Királyi Csendőrség mintájára egy új rendvédelmi alakulat felállítását is tervezi a "cigánybűnözéssel szemben". Kérdésre válaszolva Volner János elmondta: a Jobbik elképzelése szerint egy bevetési és műveletirányítási központ osztaná meg a feladatokat a csendőrség és a rendőrség között. A rendőrség általában a "nagy csapaterőt igénylő rendezvénybiztosítási, razziaszerű feladatokra" koncentrálna, míg a csendőrség biztosítaná az állandó közterületi jelenlétet és reagálna a segélyhívásokra - fejtette ki a jelölt.

A Jobbik rendvédelmi kabinetvezetője hozzátette: a 42 ezres létszámú rendőrséget úgy kívánják átalakítani, hogy a jelenlegi 10 ezer főtiszt helyett lényegesen több ember jusson a közterületi és gyakorlati szolgálatra.

Szintén kérdésre válaszolva Volner János azt mondta, hogy a Jobbik hosszabb távon egy olyan önkéntes nemzetőr szervezetbe integrálná a Magyar Gárdát, amely a haderő részeként katasztrófavédelmi és háborús helyzetben válhatna bevethetővé.

A választásokra a Jobbik dabasi országgyűlési képviselőjelöltjeként készülő Volner János elmondta továbbá, hogy pártja kiemelten foglalkozna a korrupció rendészeti eszközökkel történő felszámolásával, valamint a polgári és katasztrófavédelem, illetve a tűzoltóság támogatásának és szerkezetének fejlesztésével is.

A Jobbik 2010. február 12-én kezdett árnyékkormánya felállításába. A párt a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élére Pősze Lajos matematikust, a Szerencsejáték Rt. volt elnök-vezérigazgatóját, az egészségügyi tárca vezetésére Gyenes Géza orvost, a Magyar Orvosi Kamara volt főtitkárát, igazságügyi tárcavezetőnek Gaudi-Nagy Tamás jogászt, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetőjét javasolja, míg a külügyi és külgazdasági minisztériumot Gyöngyösi Márton közgazdász, politológus, a KPMG nemzetközi adótanácsadó cég korábbi munkatársa irányítaná.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×