Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Gyurcsány a jövőbeni ellenzék vezetőjének pozíciójára tör\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jövőbeni ellenzék vezére akar lenni Gyurcsány Ferenc - a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa szerint ez a magyarázata annak, hogy az elmúlt hetekben megjelent az MSZP kampányában a volt miniszterelnök. Nagy Attila Tibor az InfoRádiónak azt mondta, Gyurcsány Ferenc Magyarország egyik legjobb szónoka, és képes arra, hogy mozgósítsa a szocialista szavazókat.

Gyurcsány Ferenc a jövőbeni ellenzék vezetőjének pozíciójára tör - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa. Nagy Attila Tibor szerint a volt kormányfőről megoszlik az emberek véleménye, népszerűtlen politikusnak számít továbbra is, így időre van szüksége ellenzékben, hogy újra megkedveltesse magát.

Az MSZP-ben erős embernek tartják, de a párton belüli érdekcsoportoknál nem egyértelmű az elfogadottsága - emelte ki a szakértő. Kifejtette, Gyurcsány Ferenc az újbóli megjelenésével kihívást intéz az MSZP bizonyos érdekcsoportjai felé is.

Az egykori miniszterelnök feladata a mozgósítás, a lelkesítés, ugyanis az ország egyik legjobb szónoka, és alkalmas arra, hogy a törzsszavazókat felrázza - vélekedett Nagy Attila Tibor, ám hozzátette: kockázati elemet is rejthet konfrontatív stílusa.

A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa szerint Gyurcsány Ferenc azt állítja, igazodik az MSZP központi kampánygépezetéhez, de inkább saját érdekeit, párton belüli pozícióját igyekszik segíteni szerepléseivel.

Hanganyag: Nagy Tamás