eur:
394.56
usd:
369.8
bux:
65127.71
2024. április 19. péntek Emma

"Gyurcsány a jövőbeni ellenzék vezetőjének pozíciójára tör"

A jövőbeni ellenzék vezére akar lenni Gyurcsány Ferenc - a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa szerint ez a magyarázata annak, hogy az elmúlt hetekben megjelent az MSZP kampányában a volt miniszterelnök. Nagy Attila Tibor az InfoRádiónak azt mondta, Gyurcsány Ferenc Magyarország egyik legjobb szónoka, és képes arra, hogy mozgósítsa a szocialista szavazókat.

Gyurcsány Ferenc a jövőbeni ellenzék vezetőjének pozíciójára tör - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa. Nagy Attila Tibor szerint a volt kormányfőről megoszlik az emberek véleménye, népszerűtlen politikusnak számít továbbra is, így időre van szüksége ellenzékben, hogy újra megkedveltesse magát.

Az MSZP-ben erős embernek tartják, de a párton belüli érdekcsoportoknál nem egyértelmű az elfogadottsága - emelte ki a szakértő. Kifejtette, Gyurcsány Ferenc az újbóli megjelenésével kihívást intéz az MSZP bizonyos érdekcsoportjai felé is.

Az egykori miniszterelnök feladata a mozgósítás, a lelkesítés, ugyanis az ország egyik legjobb szónoka, és alkalmas arra, hogy a törzsszavazókat felrázza - vélekedett Nagy Attila Tibor, ám hozzátette: kockázati elemet is rejthet konfrontatív stílusa.

A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa szerint Gyurcsány Ferenc azt állítja, igazodik az MSZP központi kampánygépezetéhez, de inkább saját érdekeit, párton belüli pozícióját igyekszik segíteni szerepléseivel.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×