eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Balsai: Befejezett történet az MDF-é

Befejeződött az MDF politikai története - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balsai István, az Antall-kormány igazságügyi minisztere. A fideszes képviselő szerint az MDF-ben a negatív folyamatok 2002 után kezdődtek, ő személy szerint pedig talán akkor döntött rosszul, amikor 1999-ben Dávid Ibolyára szavazott az elnökválasztáson. Balsai István kiemelte: a Fidesz nem tervezi, hogy feljelentőként belépjen a BKV-ügybe.

Befejezett történet az MDF-é - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balsai István. Az Antall-kormány igazságügyi minisztere kiemelte: azt az MDF-et sajnálja, amelynek sokáig tagja volt, de ez már nem az a párt. Hozzátette: sajnálja, hogy ide jutott egy rendszerváltó erő.

A Fidesz politikusa kifejtette: a negatív folyamatok 2002 után kezdődtek, amikor Dávid Ibolya igyekezett nagyobb távolságot tartani a korábbi szövetségestől, mint az egykori ellenzékétől. Olyan szövetségi politikába fogott bele az MDF, ami emészthetetlen a tagság maradék része számára - vélekedett.

Talán rossz döntés volt, amikor Lezsák Sándorral szemben Dávid Ibolyát választották elnöknek - emelte ki Balsai István.

A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója szólt arról is, az ellenzéki párt nem tervezi, hogy feljelentőként belépjen a BKV-ügybe.

A Magyar Posta régi székházának értékesítése ügyében az Állami Számvevőszék jelentése tartalmazta, hogy jogellenes ügyek történtek, így tett feljelentést a Fidesz - közölte Balsai István. A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős, több mint 500 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×