Balsai: Befejezett történet az MDF-é

Infostart
2010. március 9. 06:00
Befejeződött az MDF politikai története - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balsai István, az Antall-kormány igazságügyi minisztere. A fideszes képviselő szerint az MDF-ben a negatív folyamatok 2002 után kezdődtek, ő személy szerint pedig talán akkor döntött rosszul, amikor 1999-ben Dávid Ibolyára szavazott az elnökválasztáson. Balsai István kiemelte: a Fidesz nem tervezi, hogy feljelentőként belépjen a BKV-ügybe.

Befejezett történet az MDF-é - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balsai István. Az Antall-kormány igazságügyi minisztere kiemelte: azt az MDF-et sajnálja, amelynek sokáig tagja volt, de ez már nem az a párt. Hozzátette: sajnálja, hogy ide jutott egy rendszerváltó erő.

A Fidesz politikusa kifejtette: a negatív folyamatok 2002 után kezdődtek, amikor Dávid Ibolya igyekezett nagyobb távolságot tartani a korábbi szövetségestől, mint az egykori ellenzékétől. Olyan szövetségi politikába fogott bele az MDF, ami emészthetetlen a tagság maradék része számára - vélekedett.

Talán rossz döntés volt, amikor Lezsák Sándorral szemben Dávid Ibolyát választották elnöknek - emelte ki Balsai István.

A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója szólt arról is, az ellenzéki párt nem tervezi, hogy feljelentőként belépjen a BKV-ügybe.

A Magyar Posta régi székházának értékesítése ügyében az Állami Számvevőszék jelentése tartalmazta, hogy jogellenes ügyek történtek, így tett feljelentést a Fidesz - közölte Balsai István. A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős, több mint 500 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Balsai István 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Balsai István 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást