eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Már nem párttag és nem kerületi pártelnök Hagyó Miklós - hírösszefoglaló

Felfüggesztette párttagságát és lemondott XII. kerületi pártelnöki posztjáról Hagyó Miklós szocialista országgyűlési képviselő. Ismét elutasította a Fidesz a miniszteri választási vitára szóló MSZP-s felhívást. A szükséges ajánlószelvények mintegy felét gyűjtötte össze eddig az MDF. A nap hírösszefoglalója.

Felfüggesztette párttagságát és lemondott XII. kerületi pártelnöki posztjáról Hagyó Miklós szocialista országgyűlési képviselő - jelentette be az MSZP szóvivője. Nyakó István közölte: a volt főpolgármester-helyettes azért döntött így, mert nem kívánja nehezíteni a szocialista párt választási kampányát. Korábban a Fidesz frakcióvezetője felszólította az MSZP elnökségét, hogy határolódjon el a korrupciós ügyektől. Navracsics Tibor úgy vélte: a szocialista párt elnöksége tudott a volt főpolgármester-helyettes korrupciós ügyeiről, ezért szerinte az egész testületnek vissza kellene adnia mandátumát. Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója korábban a Magyar Nemzetnek azt mondta: mintegy 70 millió forint kenőpénz jutott el rajta keresztül Hagyó Miklóshoz. A volt szocialista főpolgármester-helyettes valótlannak nevezte az állításokat.

Ismét elutasította a Fidesz a miniszteri választási vitára szóló MSZP-s felhívást. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője Mesterházy Attilának, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltjének címzett nyílt levélben úgy fogalmazott: lejárt a szocialista kormányzattal folytatott terméketlen viták ideje. Az MSZP kormányfőjelöltje csütörtökön közölte, hogy a szocialista miniszterek jövő héten kedden, szerdán és csütörtökön várják először vitára a fideszes szakpolitikusokat.

A szükséges ajánlószelvények mintegy felét gyűjtötte össze eddig az MDF - közölte a párt országos választmányának elnöke. Makay Zsolt megismételte: minden megyében lesz területi és országos listája is a pártnak, a területi képviselők a március 19-ei határidőig leadják ajánlásaikat.

Nem találtak robbanószerkezetet a tűzszerészek a budapesti Hungexpo területén. Vasárnap délután egy férfi telefonált a rendőrségre, hogy bomba robban a vásárvárosban. A Készenléti Rendőrség munkatársai kiürítették és átvizsgálták a területet, ahol korábban mintegy 15 ezer ember tartózkodott.

Lassan apadnak a folyók, de még mindig nagy a belvízzel elöntött területek nagysága. A Bodrogon továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség, a térségben még mindig 20 ezer hektár áll víz alatt. Csökken a vízszint a Hortobágy-Berettyón, és mérséklődött a belvizes területek nagysága Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében is.

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint nincs esély arra, hogy a Lisszaboni Szerződésben előírt áprilisi határidőig létrejöjjön az Európai Unió külügyi szolgálata. Catherine Ashton az uniós tagországok külügyminisztereinek Córdobában tartott informális találkozóján közölte: az elképzeléseket még az Európai Bizottságnak és a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Chilében háromnapos nemzeti gyász kezdődött az egy héttel ezelőtti földrengés és szökőár áldozatainak emlékére. A február 27-ei, pusztító erejű földrengésben 802 ember vesztette életét, közülük eddig mintegy 300-at azonosítottak.

Irakban véget értek a parlamenti választások. Az összetűzéseknek és merényleteknek 38 halálos áldozata van, több mint 100-an megsebesültek. A részvételi arány ennek ellenére magas volt a voksoláson. A voksolás előzetes eredményét leghamarabb március 18-án hozzák nyilvánosságra, a végleges eredményekre pedig a hónap végéig kell várni.

Spanyolország 4 nagyvárosában tízezrek vonultak az utcákra, hogy tiltakozzanak az új abortusztörvény ellen. A jogszabály minden korlátozás nélkül lehetővé teszi a terhesség művi megszakítását az első 14 hétben. Az 1985-ös szabályozást felváltó új törvény 4 hónap múlva, júliusban lép hatályba.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×