eur:
393.33
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Hat javaslat létezik a Szigetköz problémájának megoldására

Megvizsgálja a Szlovákiának átadott, Bősről készült munkaanyag tartalmát és a kiküldés szabályosságát a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

A tárca azután közölte ezt, hogy a Népszabadság arról írt: Magyarország váratlanul, - a korábbi megállapodásban rögzített határidő lejárta után - új vízpótlási javaslattal fordult Szlovákiához a Szigetköz problémájának megoldására.

A napilap szerint a magyarországi szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül átadott tanulmány miatt a zöld szervezetek közös tiltakozó fellépésre készülnek.

A minisztérium most azt hangsúlyozza: a munkaanyag nem hivatalos javaslat, azt sem a miniszter, sem az államtitkár nem ismerte. Arra is emlékeztet, hogy összesen hat javaslat létezik a Szigetköz problémájának megoldására.

Sajtóértesülés szerint a Pozsonynak elküldött javaslat nem az Öreg-Duna vízmennyiségének növelésével, hanem úgynevezett mobil fenékgátakkal rendezné a helyzetet.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×