eur:
393.06
usd:
367.23
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Vona Gábor nekiment Orbán Viktornak

A világ megváltozott: Orbán Viktor nem "a legyek ura" többé, és a Jobbik képviselői sem "két pofonnal elhessegethető legyek" - írta Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének címzett nyílt levelében pénteken Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A nyílt levél formailag Bayer Zsolt Vona Gáborhoz írt, a Magyar Hírlap múlt szombati számában megjelent nyílt levelére adott válaszként kezdődik, de Vona Gábor - mint fogalmazott - "minden naivitást félretéve" Bayer Zsolt nyílt levele kapcsán "nem a formába öntőhöz", hanem ahhoz fordul, aki szerinte a szöveget "tollba mondta".

A nyílt levelében Vona Gábor emlékeztetett arra: Orbán Viktor, ha a Jobbikról kérdezték, azt mondta: "a sas nem kapkod legyek után".

Azt a kijelentését alátámasztva, hogy Orbán Viktor "nem a legyek ura" többé, Vona Gábor felhívta a figyelmet arra: ők tavaly júliusban közel félmillión ember bizalmát szerezték meg, és ezt a bizalmat növelik folyamatosan tovább.

"A választások az önök pártja és a Jobbik között dől majd el. A múlt és a szebb jövő között" - hangsúlyozta nyílt levelében Vona Gábor, hozzátéve: ha Orbán Viktor kész erre, akkor bármikor szívesen ütközteti vele érveit a nyilvánosság előtt, de ha ezt a Fidesz elnöke nem meri vállalni, májustól az Országgyűlésben úgyis találkoznak egymással.

Ha ez megtörténik, "akkor nem csupán a szebb jövő kezdődik el, de eljön majd az igazság pillanata is" - írta Vona, utalva arra, hogy akkor Orbán Viktornak is "meg kell majd nyilatkoznia végre államadósságról, multinacionális tőkéről, uniós pusztításról, cigánybűnözésről, magyar földről, titkosított ügyekről, izraeli felvásárlókról, alkotmányról. Húsz év zsákutcája és mellébeszélése után az ország valódi problémáiról."

Nyílt levelében Vona Gábor úgy vélekedett: jól látható, hogy a Fidesz stratégiát váltott a Jobbik "egészpályás" letámadásával kapcsolatban, mert - mint kiemelte - a jelek szerint "nem volt sikeres a kövéri rágalmazás", sőt, a visszájára fordult, hiszen a Fidesz alaptalan vádjai miatt még több ember ábrándult ki a Fideszből, és állt a Jobbik mellé.

Feltette a kérdést, hogy a Fidesz vajon miért fájlalja, hogy ők a teljes húsz évet szeretnék számon kérni, és nem csak az elmúlt nyolc évet. Mint megerősíti: ők tényleg erre készülnek, mert az, amit "önök és az összes parlamenti párt rendszerváltozásnak hívnak, az egyáltalán nem volt rendszerváltozás. Egy nagy hazugság csupán."

A Jobbik elnöke Orbán Viktorhoz fordulva kitért arra is, hogy miért lépett be 2002-ben az Orbán Viktort is a tagjai között tudó polgári körbe. "Mert ön hívott meg, és mert én tenni akartam. Mert hittem önben, hittem a polgári körökben, hittem abban, hogy alulról építjük újjá a nemzeti oldalt" - írta Vona Gábor, de ezt azzal folytatta: szerinte belépésének kérdésénél sokkal fontosabb az, hogy miért lépett ki abból a polgári körből.

"Kiléptem, pedig az ön körül lebzselők társaságában maradva biztosan nekem is jutott volna zsíros falat. Csakhogy én egészen mást akartam. Jobbat. Jobbikat. És ez életem egyik legjobb döntése volt" - állapította meg nyílt levelében Vona Gábor.

Emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor végighallgatta, amint Bajnai Gordon demokratának és jó hazafinak nevezte a Fidesz elnökét, "mondván: a hasonló a hasonlónak örül". Mint hozzátette: a napokban Mesterházy Attila felajánlotta, hogy a Jobbik legyőzése érdekében hajlandók visszalépni a Fidesz javára a második fordulóban.

"Ha én ilyen ajánlatot kaptam volna a szocialisták kormányfőjelöltjétől, azonnal kikértem volna magamnak. Bennünket ne nevezzen Bajnai hasonlónak, a mi javunkra ne lépjen vissza Mesterházy! Ön pedig némán hallgatott. Ön képes lenne ezekkel közösködni? (...) Ha minden így folytatódik, ebből nagykoalíciós kormány lesz, csak hogy védjék az elmúlt húsz év közös hazugságait, árulásait és koncát" - olvasható az MTI-hez pénteken eljuttatott nyílt levélben.

A Vona Gábor írását kiváltó Bayer Zsolt-publicisztika múlt szombaton jelent meg a Magyar Hírlapban. Ebben Bayer Zsolt egyebek mellett azt tette szóvá, hogy miként lehetséges az, hogy ha Vona Gábor szerint "az elmúlt húsz évben csupa egyforma gazember irányította az országot, s ezért mindegyik húsz évet érdemel", akkor ő vajon miért lépett be 2002-ben Orbán Viktor polgári körébe. Bayer Zsolt levelét zárva azt is megállapította, hogy "vagytok, akik vagytok, Gábor".

"Vagytok eggyel többen azok közül, akiknek legfontosabb törekvése, hogy Fidesz ne legyen. Ez a törekvés kötötte össze az elmúlt húsz év összes politikai szereplőjét" - írta akkor Bayer Zsolt.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×