Inforádió

Meghallgatom Élő adás

SZDSZ-elnök a BKV fizetési listáján

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A BKV könyvvizsgálója szerint Boruzs András, az SZDSZ budapesti elnöke tényleges munkavégzés nélkül vehetett fel bért a közlekedési vállalattól - tudta meg a Heti Válasz.

A BKV felügyelőbizottsága mai ülésén tárgyalja a cég könyvvizsgálójának évközi jelentését; a dokumentum információink szerint munkavégzés nélküli bérfelvétellel hozza összefüggésbe Boruzs András fővárosi SZDSZ-elnököt - ami egyebek mellett azért figyelemreméltó, mert Horváth Évát, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes ex-szóvivőjét hasonló okok miatt már meggyanúsította a rendőrség.

Boruzs jelenleg az SZDSZ legtöbb pártfunkcióval rendelkező vezetője: a budapesti elnöki poszt mellett övé az országos pártigazgatói és kampányfőnöki tisztség, emellett ő az MDF és liberálisok közös képviselőjelöltje Újpesten (az 5. számú egyéni választókerületben).

A könyvvizsgálók javasolták Boruzs esetének kivizsgálását, valamint a teljes munkavállalói állomány áttekintését.

A vezetőség válasza

"Boruzs András Kálmán munkavállaló munkaviszonya 2009. november 24-én megszűnt. A munkaügyi törzsadat-állományban történő munkaköri hozzárendelések társasági szintű ellenőrzésére az intézkedést megtesszük. A könyvvizsgáló által megállapítottak érdemben nem érintik társaságunk üzleti könyveit. A Munka Törvénykönyve alapján a könyvvizsgáló által kért adatok személyes adatok, amelyek kiadásához a munkavállaló nem járult hozzá."

Mindebből a Heti Válasz szerint világosan kiolvasható, hogy az évközi könyvvizsgálat idején még élt Boruzs András BKV-s státusa - 2009 végére azonban (talán éppen a könyvvizsgáló észrevételeinek hatására) megszűnt az SZDSZ-es politikus mellékállása.

A hetilap forrásai szerint Boruzs egykori BKV-s alkalmazása nem lehetett független a Demszky Gábor gyanúsítotti sorban lévő tanácsadójaként ismert Mesterházy Ernő akaratától. Mint ahogy az sem, hogy a liberális párt 2008-as budapesti tisztújítása után a Mesterházy által "szemmel tartott" közműcégek tiszteletdíjas testületeiben megjelentek a győztesek - az új elnök, Boruzs András például a Fővárosi Vízművek felügyelőbizottságában.

Utóbbi társaságnál Boruzs ma is a felügyelőbizottság elnökeként tevékenykedik.