Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb gyanúsítás a BKV-t érintő korrupciós ügyekben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb embert gyanúsít a rendőrség a BKV-t érintő korrupciós ügyekben - erősítette meg az InfoRádió értesülését a BRFK szóvivője. A nyomozók Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes kommunikációs igazgatóját, Lelovics Ottót hallgatták ki a Teve utcai székházba.

Tafferner Éva részleteket nem közölt, csak annyit mondott, hogy hűtlen kezelés miatt indítottak eljárást egy személy ellen a közlekedési társaság PR- és kommunikációs szerződéseivel összefüggésben.

Az MTI értesülései szerint Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes kommunikációs igazgatóját, Lelovics Ottót hallgatták ki gyanúsítottként a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában.

"A nyomozás adatai szerint a férfi az egyik korábbi főpolgármester-helyettes kommunikációs igazgatójaként szándékosan rábírta a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit, hogy kötelességüket megszegve a társaság veszteséges működésével össze nem egyeztethető, szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek" - olvasható a rendőrség honlapján megjelent tájékoztatásban.

A közlemény szerint L. Ottó a tevékenységével 5 cég 13 szerződése vonatkozásában 20 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói csütörtökön házkutatást tartottak L. Ottó lakásán és lefoglaltak egy személyi számítógépet.

A rendőrség tudatta: a gyanúsítottat nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

A BRFK a BKV-üggyel kapcsolatos büntetőeljárásban korábban Horváth Évát, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes korábbi kommunikációs tanácsadóját is gyanúsítottként hallgatta ki.

Hagyó Miklós február 2-án jelentette be, hogy lemondott fővárosi közgyűlési mandátumáról, visszalépett budapesti listás helyéről és egyéni képviselő-jelöltségétől.

A budapesti közlekedési társaságnál történt visszaélések gyanúja miatt a cég több korábbi felsővezetője ellen folyik eljárás, közülük egyesek előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben vannak.

Hanganyag: Sigmond Árpád