Megkezdődött a tanukihallgatás a tűzoltók zaklatási ügyében

InfoRádió / MTI
2010. március 4. 16:05
Kényszerítés és szeméremsértés alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség a fővárosi tűzoltóságnál történt szexuális zaklatás ügyében. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az ügyben megkezdték a tanúk kihallgatását illetve a történtek körülményeinek tisztázását.

A fővárosi tűzoltóparancsnok hétfőn tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután tudomására jutott, hogy a szolgálaton kívüli tűzoltók egy szervezett, autóbuszos kirándulásán az egyik tűzoltó szexuálisan molesztálta és megalázta társát, a többiek pedig ezt végignézték.

Bende Péter felfüggesztette az ügyben érintett 3 tűzoltó szolgálati viszonyát, emellett fegyelmi és méltatlansági eljárást is kezdeményezett. Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az esettel összefüggésben azt mondta: egy ízléstelen molesztálásról van szó, nem pedig szexuális indíttatású bűncselekményről.

Hangsúlyozta, hogy mielőbb tisztázni szeretnék az esetet, amely az egész tűzoltó állomány erkölcsi megítélését befolyásolja.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nyomozás indul a zaklató tûzoltók ügyében
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást