eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma

Elkészült a sportlövészetet szigorító jogszabálytervezet

Jövő szerdán fogadhatja el a kormány az új, a jelenleginél szigorúbb fegyvertartási szabályokat. A kormányszóvivő azt mondta: szigorítanák a sportcéllal birtokolt fegyverek tartásának szabályait. Bizonyos rutin, és tapasztalat megszerzése után lehetne hazavinni és otthon tárolni a fegyvert, kevésbé gyakorolt sportlövőknek a fegyvereket a sportklubokban kellene tárolniuk.

Elkészült a sportlövészet jogi szabályozását módosító jogszabálytervezet, amelyet kedden megküldtek a civil szervezeteknek - mondta tájékoztatóján a kormányszóvivő. A dokumentumról jövő szerdán dönthet a kormány.

Szollár Domokos szerint olyan javaslat készül, amely szigorítja a fegyvertartás szabályait, kiállja az idő próbáját és a gyakorlatban is működni fog.

A kormány szigorítaná a sportcéllal birtokolt fegyverek tartásának szabályait; bizonyos rutin és tapasztalat megszerzése után lehetne hazavinni és otthon tárolni a fegyvert, kevésbé gyakorolt sportlövőknek a fegyvereket a sportklubokban kellene tárolniuk.

A szóvivő kitért még arra is, hogy a fegyvertartás szigorítása mellett a sportlövők alkalmasságát is szigorúbban, rendszeresebben ellenőriznék. A fizikai alkalmasság mellett pedig pszichológiai tesztek eredményeihez kötnék a sportlövészetet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×