Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Demján Sándor: \"Magyarország mára de facto elvesztette a pénzügyi függetlenségét\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Harcolni kell a függetlenségért - interjú Demján Sándor nagyvállalkozóval. Mecsetet építenének a budapesti muszlimok Válogatás a hetilapokból.

Demján Sándor vállalkozó a Figyelőnek adott interjújában úgy fogalmazott: nem az IMF-et kell szidni, önmagunknak köszönhetjük, hogy Magyarország mára de facto elvesztette a pénzügyi függetlenségét. A TriGranit-csoport elnöke szerint a kialakult helyzet koalíciós bűn, a Fidesz 2002-ben rendben adta át. A vállalkozók a jövő heti gazdaságpolitikai fórumon elmondják elvárásaikat az új kormány felé, és ha az homlokegyenest mást csinál majd, akkor kemény kritikákra számíthat. Hozzátette: aggódnak az országért, jobban mint a politikusok.

A fővárosi muszlimok életéről és problémáiról ír a Heti Válasz. A budapesti közösség sokkal kisebb, mint a nyugat-európai nagyvárosok sok százezres gyülekezetei, de az iszlám újbóli felbukkanása tartós jelenségnek ígérkezik. A magyar társadalom toleranciája eddig kiválóan működött, az együttélést nem kísérték konfliktusok. A XI. kerületben most mégis egy mecsetépítési terv borzolja a kedélyeket: az Iszlám Egyház a Budaörsi úton, egy központi fekvésű területen szeretné felépíteni az első önálló budapesti mecsetet. A helyiek tiltakoznak, mivel az iszlám láthatóvá válásának lehetősége előhívta a szunnyadó félelmet a terrorizmustól és persze attól, hogy a város megszokott arculata, identitása megváltozik.