Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MSZP költötte messze a legtöbbet a kampányban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eddig összesen 386 millió forintot költöttek a pártok a választási kampányra a Transparency International, a Freedom House, valamint az Eötvös Károly Intézet számításai szerint. A listát az MSZP vezeti közel 160 millió forinttal, a Fidesz 102 millióval a második helyen áll - közölte az InfoRádióval Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

Elkészítette az első összesítéseket a kampányköltésekről a Transparency International, a Freedom House, valamint az Eötvös Károly Intézet, amelyben a hivatalos kampánykezdet előtti politikai hirdetések kiadásai is szerepelnek. A kampányköltéseket az interneten is követhetik, a kepmutatas.hu címen.

A Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak azt mondta, eddig összesen 386 millió forintot költött a vizsgált hat párt, ami megfelel az egész kampány alatt egy párt által elkölthető összegnek.

A legtöbbet az MSZP költötte, 158 millió forintot, aminek jelentős részét még a januárban elindított politikai hirdetések tették ki - közölte Alexa Noémi. Hozzátette: a Fidesz 102 milliót, az MDF 67 milliót, a Jobbik 46 milliót, míg az LMP 25 milliót költött eddig. A lista végén az SZDSZ áll mindössze 30 ezer forinttal, de Alexa Noémi szerint az összeg alacsony volta miatt ezt nem kell figyelembe venni a statisztikáknál.

Az összesítéseknél figyelik a politikai hirdetéseket, amelyeket piaci áron számolnak, valamint az MTI-ben és az országos sajtóban megjelenő kampányeseményeket, ezek árát szakértők alapján határozzák meg - fejtette ki az ügyvezető igazgató.

Hanganyag: Sigmond Árpád